1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuninkaalliset

Kuninkaan lonkkaleikkaus sai liikkeelle vallastaluopumishuhut

Espanjan hovin kiisti heti, että kuningas Juan Carlos luopuisi kruunusta prinssi Felipen hyväksi.

kuninkaalliset

Espanjan kuningas Juan Carlos ei ole missään vaiheessa harkinnut luopumista kruunustaan, kiisti Espanjan hovi perjantaina.

Huhut vallasta luopumisesta terveyssyistä lähtivät liikkeelle sen jälkeen, kun kuninkaan ilmoitettiin tarvitsevan jälleen uuden leikkauksen.

Uusimmassa leikkauksessa hänen viime vuoden marrakuussa asennettu tekolonkkansa uusittaisiin. Kyseessä on Juan Carlosin kahdeksas leikkaus hieman yli kolmen vuoden aikana.

Espanjan hovista kerrotaan, että leikkaus suoritetaan Madridissa lähipäivinä. Lääkäreiden mukaan 75-vuotias kuningas tarvitsee leikkauksen jälkeen kahdesta kuuteen kuukautta toipumisaikaa.

Uusi leikkaus on jälleen takaisku kuninkaalle. Juan Carlosin suosiota ovat nakertaneet kuninkaan viime vuonna Botswanaan tekemä huippukallis norsunmetsästysloma ja hänen lähipiiriinsä korruptioskandaalit.

Kuninkaan tyttären Cristinan veroasioita tutkitaan ja prinsessan aviomiestä Inaki Urdangaria on tutkittu kavalluksesta epäiltynä. Kuningas puolestaan mursi lonkkansa salaisella Afrikan lomallaan ja hänet piti lennättää hoitoon Espanjaa.

Maan heikosta taloustilanteesta kärsivät espanjalaiset närkästyivät kuninkaan tuhlailusta, ja Juan Carlos pyysi ennenkuulumattomasti julkisesti anteeksi tapahtunutta.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi