Hetero Pride keräsi itsensä veroisen vastamielenosoituksen

Hetero Pride -kulkueen jäsenten iskulauseet toistelivat "Ylpeä hetero" ja "Perinteiset perhearvot kunniaan" -tekstejä, kun taas vastustavan porukan iskulause kuului "Homofobiaa vastaan".

Kotimaa
Hetero Pride -tapahtuman vastamielenosoitus eduskuntalon ulkopuolella.
Hetero Pride -tapahtuman vastamielenosoitus eduskuntalon ulkopuolella Helsingissä 21. syyskuuta.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Hetero Pride -tapahtuman puuhamies Jani Salomaa (kuvassa etualalla keskellä) eduskuntalon ulkopuolella.
Mielenosoittajien lisäksi paikalla oli kymmeniä poliiseja.

Helsingissä iltapäivällä järjestetty Hetero Pride -kulkue keräsi paikalle noin 50 osallistujaa. Eduskuntatalon edustalle saapui myös arviolta 70 vastamielenosoittajaa, jotka tekivät pilkkaa Hetero Pride -tapahtumasta.

Hetero Pride -kulkueen jäsenten iskulauseet toistelivat "Ylpeä hetero"- ja "Perinteiset perhearvot kunniaan" -tekstejä, kun taas vastustavan ryhmän iskulause kuului "Homofobiaa vastaan".

Poliiseja paikalla oli niin ikään useita kymmeniä. Eri ryhmät oli eroteltu aidoilla. Helsingin poliisin ylikomisario Jaakko Walleniuksen mukaan tapahtuma sujui pääosin rauhallisesti, mutta ilman poliisia tilanne olisi hänen mielestään voinut olla toisenlainen.

- Kielenkäyttö oli siellä aika kovaa puolin ja toisin, ja provosoitumista oli jo havaittavissa. Yksi henkilö, joka ryntäsi vastamielenosoituksen puolelta Hetero Priden puolelle, otettiin kiinni, Wallenius sanoi Yle Uutisille.