1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Virkamiehet ja opettajat jälleen lakkoon Kreikassa

Kreikassa valtion virkamiehet protestoivat Kreikan hallituksen ja Troikan "tuhoisaa politiikkaa vastaan". Tuhansia julkisen sektorin työntekijöitä uhkaa irtisanominen tai siirto muihin tehtäviin.

Lakkoilevat opettajat osoittivat mieltään Kreikan parlamentin edustalla Ateenassa keskiviikkona. Kuva: Alkis Konstantinidis / EPA

Kreikassa valtion työntekijät lakkoilevat ensi viikolla protestiksi julkisen sektorin leikkauksia vastaan. Virkamiehet ja opettajat lakkoilivat myös kuluneella viikolla.

Kreikan valtion virkamiesten ammattiliitto ADEDY ilmoitti lauantaina, että se ryhtyy 48 tunnin lakkoon ensi tiistaina ja keskiviikkona.

Liitto tiedotti, että se aikoo jatkaa työtaistelutoimia Kreikan hallituksen, EU:n, IMF:n ja EKP:n "tuhoisaa politiikkaa vastaan".

Opettajien ammattiliitto puolestaan kertoi opettajien jäävän kotiin maanantaina ja tiistaina. Keskiviikkona liitto kokoontuu uudelleen ja arvioi mahdollisia jatkotoimenpiteitä.

EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tukipaketti edellyttää Kreikalta 25 000 julkisen sektorin työpaikan uudelleenarviointia vuoden loppuun mennessä.

Työntekijöitä uhkaa joko irtisanominen tai siirto muihin tehtäviin.

Työntekijöiden irtisanominen on tulenarka aihe Kreikassa, jossa työttömyys on kuuden vuoden taantuman aikana noussut lähes 28 prosenttiin.