1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hetero Priden aktiivi myöntää sittenkin osallistuneensa natsikuviin

Kangasalalainen kunnallispoliitikko myöntää valehdelleensa netissä kiertävästä videosta ja kuvasta, jossa hän tekee natsitervehdystä Hitler-naamio päällä.

Kotimaan uutiset

Hetero Priden järjestelyissä mukana ollut kangasalalainen kunnallispoliitikko Jani Viinikainen myöntää olleensa mukana tapahtuman jälkeen otetuissa natsikuvissa. Niissä hän tekee natsitervehdystä muiden Hetero Pridessä mukana olleiden henkilöiden kanssa.

Aiemmin tänään Viinikainen väitti Yle Uutisille, että kuvat ja video ovat manipuloituja, vaikka niissä esiintyvä henkilö näyttää huomattavasti Viinikaiselta ja on pukeutunut täsmälleen samalla tavalla.

Miksi valehtelit aiemmin?

– En uskaltanut sanoa totuutta. Tällaisessa tilanteessa on niin paniikissa, kun tulee kyselyitä eikä tiedä, milloin erotetaan ja milloin varoitetaan, Viinikainen sanoo nyt.

Hän on saanut jo kerran potkut puolueensa perussuomalaisten piirihallituksesta homovihamieliseksi koetun Facebook-ryhmän vuoksi.

Viinikainen sanoo, että Hetero Priden jälkeen kuvatut natsitervehdykset olivat sisäpiirivitsi, jota ei ollut tarkoitettu julkisuuteen. Ne kuitenkin ladattiin pian nettiin ja lähtivät laajaan levitykseen sosiaalisessa mediassa.

Luuletko, että sinulle tulee tästä tempauksesta myöhemmin vaikeuksia?

– Uskon, että tulee. Ilman muuta.

Lue seuraavaksi