Puikot heilumaan - Nenäpäivän sukkakeräys vauhdissa

Lämpimille villasukille on pian kysyntää, sillä Nenäpäivä tulee taas. Jo lähes perinteeksi muodostunut  Nenäpäivän sukkakeräys on käynnistynyt, joten tästä päivästä eteenpäin neuleita otetaan vastaan Yle Pohjois-Karjalan toimituksessa.

sukat
Villasukkia.
Heikki Haapalainen / Yle

Villasukkien neulominen on helppo tapa auttaa kehitysmaiden lapsia. Neulo sukkapari tai kaksi, vaikka tusina ja tuo neuleet Yle Pohjois-Karjalan toimitukseen, osoitteeseen Kirkkokatu 20.

Sukkien ja lapasten määrä on vuosi vuodelta kasvanut ja viime vuonna sukkakeräyksen tuotto oli lähes 2800 euroa. Nenäpäivän messuilla Isossa Myyssä on huomattu, että erityisesti miesten sukat tekevät kauppansa, joten tänäkin vuonna myyntiin kaivataan erityisesti isoja miesten sukkia, vinkkaa Tuija Hänninen SPR:n Savo-Karjalan piiristä.

-Vuosien kokemuksella voidaan sanoa, että miesten koot loppuvat villasukista ensimmäisenä.

...miesten koot loppuvat villasukista ensimmäisenä

Tuija Hänninen

Villasukkien ostajat kiittelevät, jos sukkiin on jätetty tieto siitä mistä materiaalista sukat on tehty. Eli sukan varteen voi kiinnittää vaikkapa lankakerän vyötteen.

Tänä vuonna Nenäpäivää vietetään marraskuun 8. päivä. Nenäpäivä-kampanjassa on mukana yhdeksän kotimaista järjestöä: Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja SASK.

Nenäpäivä-keräyksestä saadut avustusvarat käytetään kehitysmaiden lasten koulutukseen ja terveydenhuoltoon sekä elinolojen parantamiseen.