Porokylän leipomo ratkaisee Lieksan yksikön kohtalon

Porokylän leipomo tekee lähipäivinä ratkaisun Lieksan toimipisteen kohtalosta. Yhtiössä saatiin maanantaina päätökseen yt-neuvottelut, joissa työntekijöiltä kysyttiin halukkuutta siirtyä Lieksasta Nurmekseen.

Lieksa
Porokylän leipomo.
Mari Itkonen / Yle

Porokylän leipomon on arveltu vähintäänkin supistavan tuotantoaan Lieksassa, sillä yhtiön mittava laajennus Nurmeksssa valmistuu lokakuussa. Miljoonia euroja maksava laajennushanke on viivästynyt aikataulustaan laitetoimitusten myöhästymisen takia.

Leipomon toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Timo Väänänen kertoo, että päätös Lieksan toimipisteen tulevaisuudesta tehdään todennäköisesti tiistaisessa hallituksen kokouksessa.

Tilanne on käyty hyvin tarkkaan läpi ja molemmat vaihtoehdot ovat käytettävissä.

Timo Väänänen

- Tilanne on käyty hyvin tarkkaan läpi ja molemmat vaihtoehdot (sulkeminen ja säilyttäminen) ovat käytettävissä, Väänänen toteaa.

Suurin osa työntekijöistä valmiita siirtymään

Leipomon pääluottamusmies Esa Rantamäki kertoo, että työntekijöille päätöksestä on luvattu kertoa perjantaina. Suurin osa työntekijöistä on jo yt-neuvotteluiden aikana ilmoittanut siirtyvänsä Nurmekseen.

- Sitä kysyttiin jo edellisten yt-neuvotteluiden aikaan ja silloin 10 antoi suostumuksensa. Nyt näin teki suurin osa lopuistakin. Moni (Lieksassa työskentelevistä) päätti tosin jäädä työeläkeputkeen, Rantamäki kertoo.

Rantamäen mielestä yhtiön tulevaisuus on työntekijöiden kannalta valoisa. Laajennus tuo markkinoille uusia tuotteita ja yrityksen liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa viidenneksellä.

- Kyllähän se hyvältä näyttää. Meillä on myös määräaikaisia ja nyt myös heille on mahdollisuus saada vakituisempaa työtä, Rantamäki toivoo.

Porokylän leipomo työllistää noin 80 henkeä. Nurmeksen ja Lieksan yksiköiden lisäksi yrityksellä on myymäläleipomot Joensuussa ja Kouvolassa.