1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Pop-tulokas Sanni toteutti jo unelmansa Tavastiasta

Suomen popmusiikkikentällä riittää tunkua naisartisteista. Yhdeksi tämän vuoden lupaavimmaksi tulokkaaksi on nimetty parikymppinen Sanni. Artisti kulkee Chisun jalanjälkiä, sillä hän on ollut säveltämässä, sanoittamassa ja tuottamassa kappaleitaan.

kulttuuri
Sanni.
Sanni on yksi tämän vuoden pop-tulokkaista.Yle

Sanni Kurkisuo tuli ensimmäistä kertaa yleisön tietoisuuteen Miss Farkku-Suomi -elokuvasta, joka sai ensi-iltansa 2012. Hän oli yksi pääosan esittäjistä.

Musiikin parissa Sanni aloitti jo aivan pienenä. Hän alkoi soittaa viulua 6-vuotiaana ja 9-vuotiaana mukaan tuli kappaleiden kirjoittaminen. Lisää musiikillista oppia hän sai Sibelius-lukiossa.

- Olen tehnyt omaa musiikkia siitä lähtien, kun opin soinnuttamaan kitaralla. Mulla on ollut aina tarve luoda omaa ja ilmaista itseäni musiikin kautta, Sanni kertoo.

Eskoisalbumi Sotke mut julkaistiin perjantaina. Levyn kappaleet syntyivät yhdessä tuottaja Hank Solon kanssa.

- Ne syntyivät kun mentiin säveltämään ja sekoilemaan studioon. Tekstit olen kirjoittanut niiden sessioiden yhteydessä.

Lapsesta aikuisen saappaisiin

Sanni kuvailee musiikkiaan kokeilevaksi popiksi, jossa on hip hop -vivahteita. Sanoitusten puolesta liikutaan artistin mukaan syvissä vesissä. Levy on dokumentti hänen kolmesta viime vuodestaan.

- Siellä on tyypillistä ihmissuhteista puimista. Sieltä näkyy hyvin myös oma elämäntilanne kuten itsenäistyminen ja aikuiseksi kasvaminen. Lapsesta aikuisen saappaisiin astuminen välittyy kappaleista, Sanni kuvailee.

Sannin tie levyttäväksi artistiksi sujui kuin siivillä. Kaikki isot levy-yhtiöt halusivat saada hänet artistikseen, kun olivat kuulleet hänen demonsa.

- Olen tehnyt kovan työn omintakeisen saundin löytämiseksi. Mä teen tällaista, tässä on tää suunta ja mä teen tän levyn, vaikka ei levytyssopimusta tulisikaan. Se on varmasti yhtiöidenkin helppo lähteä mukaan, kun huomataan, että tuolla on visio. Lähdetään auttaa sitä.

Unelmana festareiden päälavat

Sannin ensimmäiset kappaleet Prinsessoja & astronautteja sekä _Jos mä oon oikee _ovat saaneet paljon radiosoittoa. Hän on ollut yllättynyt siitä, että parikymppisen elämää kuvaavat kappaleet ovat koskettaneet paljon vanhempiakin.

- Kuulijahaarukka on paljon laajempi kuin mitä biisejä kirjoittaessa ajattelinkaan. Että kuinka laajalla skaalalla ihmiset voivat samaistua teksteihin, artisti hämmästelee.

Sannin unelmana on ollut oman levyn lisäksi keikka Tavastialla. Nyt sekin on buukattu joulukuulle.

- Odotan kovasti Tavastian keikkaa. Mutta matka on vasta alussa. Jos festareiden päälavoille joku päivä pääsee laulattamaan jengiä, niin sitten turahtais ehkä itku bäkkärillä, Sanni nauraa.

Lue seuraavaksi