Karalahdelle neljän ottelun panna päähän kohdistuneesta taklauksesta

Jokereiden Jere Karalahti taklasi viikonvaihteessa rajusti JYPin Markus Poukkulaa. Liigan kurinpitäjän mukaan kyseessä oli päähän kohdistunut taklaus.

urheilu
jere karalahti
Tomi Hänninen

Karalahti taklasi Poukkulaa JYP-Jokerit -ottelun toisessa erässä. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta, mutta otteluvalvoja raportoi tilanteesta päävideotuomarille, joka puolestaan vei tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanne edellyttää ottelurangaistusta.

Tilanteessa Poukkula saa syötön keskialueella, ja lähtee leikkaamaan keskelle. Hän jättää kiekon taakseen, ja samaan aikaan vastaan tuleva Karalahti taklaa häntä.

Kurinpitäjä Sampo Liusjärven mukaan Poukkula oli tilanteessa taklattavissa oleva kiekollinen pelaaja. Karalahden vartalossa kiini oleva mutta kohotettu käsivarsi osuu Poukkulaa päähän. Ensimmäisen kontaktin jälkeen Karalahden taklauksen voima kohdistuu edelleen Poukkulan päähän mutta myös ylävartaloon. Poukkula loukkaantuu.

Liusjärvi katsoo, että päähän kohdistunut taklaus edellyttää ottelurangaistusta. Muutoin taklaus ei hänen mukaansa ollut sääntöjen vastainen.

SM-Liiga ja pelaajayhdistys sopivat viime talvena, että päähän kohdistuvien taklausten rangaistuksia kovennetaan.

Pelikiellon lisäksi Karalahti menettää kahden ottelun palkan.