1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kreikkalaislapset löysivät vanhuksen säästöt, kymppitonnit leikkirahoiksi

Ioanninassa koulun lähellä leikkineet lapset löysivät hylätystä rakennuksesta laukun, joka oli täytetty seteleillä. Laukussa oli vanhuksen elinikäiset säästöt.

Ulkomaat

Kreikassa pikkulapset ovat löytäneet kymmenien tuhansien arvoisen rahakätkön. Poliisi sanoi maanantaina, että rahojen omistaja oli vanha nainen, joka oli talouskriisin vuoksi tyhjentänyt säästötilinsä "parempaan talteen". Kätkössä oli noin 43 000 euroa.

Luoteis-Kreikan Ioanninan kaupungissa koulun lähellä leikkineet lapset löysivät hylätystä rakennuksesta laukun, joka oli täytetty seteleillä. Lähistön asukkaat huomasivat lasten leikit, joissa seteleitä jopa revittiin, ja hälyttivät poliisit paikalle.

Poliisit jäljittivät rahojen omistajaksi 83-vuotiaan naisen, joka sanoi tyhjentäneensä tilinsä kolme vuotta sitten. Nainen oli pelännyt menettävänsä rahansa pankkikriisin vuoksi. Vanhus ei muistanut tarkasti, kuinka paljon rahaa oli ollut. Hän arvioi, että kätkössä olisi ollut 50 000– 80 000 euroa. Poliisin mukaan myös rakennus, jossa rahat olivat, kuuluu naiselle.

Talouskriisin alettua Kreikassa 2010 tuhannet ihmiset ottivat säästönsä pankeista. Valtaosa siirsi ne ulkomaille, mutta monet myös tekaistuihin piiloihin.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi