1. yle.fi
  2. Uutiset

Nauriin ja omenan yllättävä liitto - katso ohje

Kotimaiset nauriit ja omenat ovat pyöreimmillään ja parhaimmillaan juuri nyt. Tästä etukäteen erikoisesta, toisilleen sopimattomasta kaksikosta saat maukkaan keiton. Poikkeavan liiton mahdollistajana toimii inkivääri.

ilmiöt
Valmis nauris-omenakeitto
Nauris-omenakeitto on kauniin keltaista. Raejuusto taittaa hienokseltaan yllättävää makua.Juha Mäntykenttä / Yle

Nauris-omenakeitto

2 rkl öljyä

2 keskikokoista naurista

Keitto on nauriin ja omenan maukas liitto.

Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen

2-3 omenaa ( hapahkoa)

1-1,5 tl inkivääriä tai pieni pala tuoretta inkivääriä

1 tl suolaa

ripaus sokeria

2 rkl sitruunan mehua

1l vettä

1 kasviliemi kuutio

1-2 rkl voita

1 dl ruokakermaa

Kuori ja pilko nauriit ja sipuli pieniksi lohkoiksi.

Poista omenoista siemenkota. Jos käytät kotimaisia omenoita, jätä kuoret mukaan keittoon.

Hauduta nauriita, omenoita ja sipuleita hetki öljyssä tai voissa.

Lisää seokseen inkivääri, suola, sokeri, sitruunanmehu sekä vesi ja kasviliemikuutio.

Kypsennä keittoa noin 15 min, kunnes nauriit pehmenevät.

Soseuta keitto tasaiseksi.

Lisää nokare voita ja ruokakermaa. Kiehauta keittoa hetki. Varo, ettei keitto pala pohjaan.

Tarkista maku. Ripottele päälle tuoreita yrttejä.

Tarjoa keittoa raejuuston ja jälkiuunileivän kera.

Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen Lapin Martat ry

Lue seuraavaksi