Palvelukodin hoitajat etsivät edelleen uutta työpaikkaa

Pieni osa Lappeenrannassa vanhusten palveluasumista tarjoavan Mikevakodin työntekijöistä on löytänyt uuden työpaikan. Palvelukodin itselleen ottava Eksote on jo löytänyt uuden henkilöstön oman organisaationsa sisältä.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Lääkäri paperipinkka kädessä.
Tommi Parkkinen / Yle

Yksityisen Mikevakodin hoitajilla on työnhaku päällä. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri ottaa vanhusten palvelukodin itselleen ja uusii samalla henkilökunnan.

- Ensi työvuodelle meillä on muutenkin henkilöstön vähennystarpeita. Kymmeniä ihmisiä vapautuu organisaatiomuutoksen myötä, joten heitä pyrimme myös sijoittamaan näihin työpaikkoihin, perustelee Eksoten henkilöstöjohtaja Keijo Siiskonen.

Eksoten rekrytointi on sujunut hyvin.

- Käsittääkseni sinne on löydetty tarvittava resurssi. Että muutamasta henkilöstä olis kysymys enää, Siiskonen sanoo.

Henkilökunnan vaihdos harmittaa asiakkaita

Mikevalla on Lappeenrannan palvelukodissaan tällä hetkellä 20 vakituista sairaanhoitajaa ja hoitajaa. Viisi työntekijää on löytänyt töitä muualta.

- Mikeva tarjoaa paikkoja muista yksiköistään, niihin on kuitenkin ollut vähän kiinnostusta. Lähin yksiköistä on Kotkassa, sanoo Mikevakodin varavastaava Heli Mäntynen.

Mäntysen mukaan vajaus paikataan sijaisilla ja että tilanne ei vaikuta palvelun laatuun. Palvelukodin asiakkaita koko henkilökunnan vaihtuminen surettaa kuitenkin suuresti.

- Asukkaat, jotka ymmärtävät tilanteen, ovat harmissaan ja huolisssaan. Itkestekelevät kun eivät halua, että työntekijät vaihtuu.

Mikevakodin 40 asiakkaasta puolet on muistisairaita.

- Totta kai henkilökunnan vaihtuminen tuottaa ongelmia. Pyrimme asteittan jo tämän vuoden puolella tutustuttamaan asiakkaita meidän hoitajiin, Eksoten Siiskonen kertoo.