1. yle.fi
  2. Uutiset

Millä perusteella ostat leipäsi?

Leipä se miehen tiellä pitää - mutta millainen leipä päätyy ostoskoriisi? Suuret leipomot pystyvät kilpailemaan kilohinnalla. Ruokakauppojen vakiovarusteeksi asettuneet paistopisteet kilpailevat lähileipomoiden kanssa tuoreen leivän ostajista. Mitkä tekijät vaikuttavat sinun ostopäätökseesi?

Kotimaan uutiset
Paistopisteen leipähyllyyn lisätään vasta paistettuja sämpylöitä.
Jarkko Remahl / Yle

Suomalainen on aina ollut suuri leivän ystävä. Lapsuudesta aikuisikään jaksamme haltioitua siitä hetkestä, kun voi sulaa uunilämpimän leivän päälle.

Ruisleipä, karjalanpiirakat ja rieskat kuuluvat perinteisiin leipäherkkuihimme. Nykyään leipähyllyt notkuvat tarjonnasta, joka tavoittaa myös erikoisruokavalion edustajat, kuten karppaajat ja keliaakikot.

Mutta onko se maku, joka ratkaisee leipäostoksesi? Vaikuttaako ostopäätökseesi kuinka paljon hinta? Onko alkuperällä väliä - miellätkö markettien paistopisteiden tuotteet tuoreeksi lähileiväksi vai suositko paikallisia pienleipomoita? Onko leivän kotimaisuudella ylipäätään merkitystä?

Suomi mielletään voimakkaan leipäkulttuurin maaksi - onko se mielestäsi edelleen sitä?

Lue seuraavaksi