Helsingin Bussiliikenne aloitti yt-neuvottelut hallinnossa ja korjaamolla

Helsingin Bussiliikenne on aloittanut 40 henkeä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Yhtiö hävisi viimeisimmällä kilpailutuskierroksella useita reittejä.

Helsingin bussiliikenne
Mies menossa bussiin
Yle

Helsingin Bussiliikenne aikoo järjestellä uudelleen 40 työtehtävää korjaamolla, hallinnossa ja liikenteen tukitoiminnoissa.

Henkilöjohtaja Jussi Mertanen kertoo, että korjaamon työntekijöitä saatetaan siirtää bussinkuljettajaksi.

Pääluottamusmies Hannu Toikkanen kertoo, että uudet mahdolliset irtisanomiset ja töiden uudelleenjärjestelyt toteutuvat heti neuvotteluiden loputtua. YT-neuvottelut päättyvät lokakuun lopussa.

Jussi Mertanen sanoo, että yhtiö haluaa välttää irtisanomisia. Työt ovat hänen mukaansa kuitenkin vähentyneet, sillä Helsingin Bussiliikenne hävisi uusimmalla kilpailutuskierroksella kuusi bussilinjaa ja useita pienkalustolinjoja eli Jouko-kutsuliikennettä ja palvelulinjoja.

HBL hävisi viidenneksen liikevaihdostaan

Liikennejohtaja Mika Seppänen sanoo, että kilpailutuksessa hävittiin 140 bussinkuljettajan työpanos. Rahallisesti se merkitsee noin 20 miljoonaa euroa, mikä on reilu viidennes Helsingin Bussiliikenteen liikevaihdosta.

Tämän seurauksena yhtiössä käytiin kesällä kuljettajia koskevat yt:t, joissa vähennettiin 41 kuljettajaa. Linjojen vähennykset tulevat voimaan vuosien 2014 ja 2015 aluissa.