1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Syömälakkoileva Pussy Riot -jäsen eristysselliin

Vankilan edustajan mukaan Tolokonnikova on yhden hengen sellissä "mukavissa oloissa, seitsemän neliömetrin kokoisella alueella, jossa on nukkuma-alue, jääkaappi ja vessa".

Ulkomaat
Nadežda Tolokonnikova.
Pussy Riotin jäsenen Nadežda Tolokonnikova on siirretty Siperiaan, vahvistaa Venäjän ihmisoikeusasiamies Vladimir Lukin.Maxim Shipenkov / EPA

Pussy Riot -jäsen Nadežda Tolokonnikova siirrettiin tiistaina eristysselliin Mordvassa sijaitsevalla vankileirillä. Tolokonnikova aloitti syömälakon eilen maanantaina vankilaolojen vuoksi. Vankilaviranomaisten mukaan siirto ei ollut rangaistus.

- Nadežda Tolokonnikova on sijoitettu niin kutsuttuun turvapaikkaan leirillä. Se ei ole rangaistusselli, vankilan edustaja sanoi uutistoimisto Interfaxille.

Vankilan edustajan mukaan Tolokonnikova on yhden hengen sellissä "mukavissa oloissa, seitsemän neliömetrin kokoisella alueella, jossa on nukkuma-alue, jääkaappi ja vessa".

Tolokonnikova sanoi maanantaina tiedotusvälineille toimittamassaan kirjeessä, että leirin naisvangit pakotetaan tekemään töitä 16–17 tuntia päivässä, nukkua annetaan vain neljä tuntia, ja vankeja rangaistaan ankarasti vähäisistäkin rikkomuksista. Rankaisukeinoja ovat muun muassa hakkaaminen sekä ruoan, veden ja WC-käyntien epääminen.

Vankilaviranomaiset kiistivät Tolokonnikovan tiedot ja sanoivat valitusten kumpuavan siitä, että häneltä kiellettiin erityiskohtelu.

Tolokonnikova ja toinen Pussy Riotin jäsen Marija Aljohina tuomittiin viime vuoden elokuussa kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Perustelu oli uskonrauhaa rikkonut huliganismi. Pussy Riot esitti ortodoksikirkossa Moskovassa punkrukoukseksi kutsumansa performanssin, jossa arvosteltiin tuolloista pääministeriä, nykyistä presidenttiä Vladimir Putinia.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi