Hyppää sisältöön

STT-Lehtikuva aloittaa yt:t

Tuoreeltaan STT-Lehtikuva ei ole kertonut, mitä säästötavoite tarkoittaa henkilöstömäärässä.

STT-Lehtikuvan toimistot Helsingin Voimatalossa 20. helmikuuta 2013. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT-Lehtikuva aloittaa ison säästöohjelman. Tavoitteena on säästää 2,1 miljoonaa euroa. Uutistoimistossa alkaa yt-neuvottelut.

Tuoreeltaan STT-Lehtikuva ei osaa kertoa, mitä säästötavoite tarkoittaa henkilöstömäärässä, kommentoi toimitusjohtaja ja päätoimittaja Mika Pettersson. Palveluksessa on yhteensä 180 toimittajaa ja muuta työntekijää. Päätoimittaja pitää todennäköisenä, ettei ilman säästökuurista selvitä ilman henkilöstövaikutuksia.

Mediatalon kokoon nähden kahden miljoonan euron säästöt ovat tuntuvat.

– STT-Lehtikuvan liikevaihto on runsaat 18 miljoonaa. Ehkä se suhdeluku löytyy siitä. Yt-neuvottelut luvat koskemaan koko taloa, Pettersson sanoo.

– Olen ollut STT:n johdossa seitsemän vuotta ja tämä on ylivoimaisesti dramaattisin tilanne, mihin on jouduttu. Tunnelma on häkeltynyt ja apea. Nämä ovat apeita hetkiä työelämässä.

Säästöt ovat uutistalon mukaan tarpeen rakennemuutoksessa, jossa sen asiakkaat kuten sanomalehdet säästävät itsekin. Päätoimittajan mukaan mikään mediataloista ei ole luopumassa kokonaan STT:n asiakkuudesta, mutta talot "vähentävät ostojaan".

Viime aikoina kulurakenteiden järjestelyistä ovat kertoneet esimerkiksi MTV3, Sanoma ja Keskisuomalainen.

– Kaupallisen median tila on paikoitellen ollut hyvin ahdas ja hankala, STT-Lehtikuvan toimitusjohtaja toteaa.

– Ei voida sanoa, että palvelun taso säilyy ennallaan, kun on näin isosta säästöstä kysymys. Uutistarjontaa pyritään kehittämään siten, että se vastaa jatkossakin mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeita ja toiveita, STT-Lehtikuvan vastaava päätoimittaja ja toimitusjohtaja Mika Pettersson sanoo.

STT-Lehtikuvan henkilökunta sai tiedon talon säästökuurista tiistaina iltapäivällä hallituksen kokouksen jälkeen. Ammattiosaston puheenjohtajan Kimmo Mäkilän mukaan säästötavoite on paljon suurempi, mitä oli osattu ounastella.

– Mietityttää, miten käy meille ihmisille, mutta huolestuttaa myös se, miten [leikkaukset] meidän asiakkaidemme päässä näkyvät, Mäkilä sanoo.

Juttua muokattu klo 18.40 täydentämällä päätoimittajakommentteja uuden haastattelun perusteella sekä lisäämällä ammattiosaston pj.:n osuus.

.
.