1. yle.fi
  2. Uutiset

Costa Concordian kadonneiden uhrien etsintä vauhtiin

Pelastustyöntekijät koluavat laivan ja rannan välistä aluetta löytääkseen Costa Concordian turmassa kadonneiden kahden ihmisen ruumiit. Myös aluksen tutkimista sisältä selvitettään.

Ulkomaat
Miehiä veneessä Costa Concordian hylyn vierellä.
Costa Concordian pystyynnostosta vastanneiden yhtiöiden työntekijät tarkastelivat aluksen maata vasten maannutta kylkeä Giglion saaren edustalla Italiassa keskiviikkona 18. syyskuuta. Tammikuussa 2012 karille ajaneen ja kyljelleen kaatuneen risteilyaluksen vaikea nosto-operaatio onnistui, mutta kesti paljon suunniteltua pidempään.Vincento Pinto / AFP

Italian viranomaiset ovat antaneet luvan käynnistää kahden risteilyalus Costa Concordian onnettomuudessa kadonneen ihmisen etsinnät uudelleen turmapaikalla Giglion saaren lähistöllä.

1,5 vuotta turmapaikalla kyljellään maannut alus nostettiin pystyyn viime viikolla. Nyt aluksen nostaneet pelastustyöntekijät ovat varmistaneet, että alus on vakaa ja näyttäneet vihreää valoa etsintöjen aloittamiselle, pelastuspalvelusta vastaava virasto kertoo.

Rannikkovartioston sukeltajat sekä palolaitos ja poliisi ovat alkaneet koluta laivan ja rannan välistä aluetta kadonneiden ruumiiden löytämiseksi. Ryhmä myös arvioi, miten itse alus voitaisiin parhaiten tutkia, jos se osoittautuu välttämättömäksi.

Pelastusviraston johtaja Franco Gabrielli on aiemmin sanonut, että laivan oikaisun myötä etsijät pääsevät myös sellaisiin laivan osiin, joihin ei ollut menemistä laivan maatessa meressä kyljellään.

32 ihmistä kuoli, kun Costa Concordia ajoi karille ja kaatui kyljelleen 13. tammikuuta 2012. Kahden ihmisen ruumista ei ole löydetty. Toinen heistä on matkustaja ja toinen miehistön jäsen.

Kaikkiaan laivassa oli 4 229 ihmistä 70 maasta.

290-metrinen Costa Concordia on suurin koskaan nostettu alus. Se aiotaan seuraavaksi hinata telakalle romutettavaksi, mutta talvella hinaukseen ei ryhdytä talvimyrskyjen aiheuttaman riskin vuoksi.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi