Hyppää sisältöön

Suunniteltu mökkikylä herättää vastustusta Lieksassa

Lieksan Mäntyjärven ympäristöön suunniteltu mökkikylä herättää vastustusta. Metsäteollisuusyhtiö UPM-Kymmenen omistamalle 450 hehtaarin alueelle suunnitellaan 83 rantamökkiä..

Kuva: YLE / Janne Ahjopalo

Vastustajien mukaan rakentaminen pilaisi alueen metsästys- kalastus ja virkistysmahdollisuudet.

- Jos tämä toteutuu, tästä tulee ikään kuin suljettu alue. Ei täällä olisi enää mahdollista mennä vesilintumetsälle tai kalastamaan. Ei se olisi mahdollista, sillä mökkejä on suunniteltu vieri viereen, väittää Mäntyjärven läheisyydessä mökin omistava Reino Vihonen

Kaavaprojektista tehdyn luontoselvityksen mukaan rakentamisella ei ole suuria vaikutuksia alueen nykyisiin luontoarvoihin. Sen mukaan rantarakentaminen ei aiheuta merkittävää haittaa alueen luontoarvoille nykytilanteeseen verrattuna,mikäli luontoselvityksen huomiot huomioidaan.

Reino Vihosen mukaan luontoselvitys on tehty puolueellisesti.

- Vaikuttaa, että se on tehty myötäillen. Täällä on esimerkiksi kalasääsken pesä, jota selvityksessä ei mainittu. Täällä on myös kaakkuria ja kuikkaa sekä lokkiluoto, jossa on myös tiiroja. Sen läheisyyteen on suunniteltu kuusi mökkiä, mikä tarkoittaisi, että linnut häviäisivät, Vihonen sanoo.

Mäntyjärvi sijaitsee Lieksan kaakkoispuolella Patvinsuon kansallispuiston kupeessa. Järven laitamille on suunniteltu yhteensä 83 rantamökkiä.