1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Teiden päällystystöihin luvassa entistä vähemmän rahaa

Teiden päällystysrahat ovat vähenemässä myös ensi vuonna. Alustavan tiedon mukaan tierahat vähenisivät Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella tästä vuodesta suoraan 0,7 miljoonaa euroa, mutta todellisuudessa rahojen ennakoidaan vähenevän jopa kahdella miljoonalla.

Kotimaan uutiset
Asfalttitietyömaa kesäisessä maisemassa.
Toni Pitkänen / Yle

Teiden päällystysrahat kutistuvat ensi vuonna koko maassa nelisen prosenttia. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella se tarkoittaa, että päällysteisiin ja tiemerkintöihin olisi ensi vuonna käytettävissä noin 14 miljoonaa euroa. Se on 0,7 miljoonaa vähemmän kuin tänä vuonna. Käytännössä rahat vähenevät kuitenkin kahdella miljoonalla, kun huomioon otetaan ELY-keskuksen sisäiset rahoituksen siirrot.

Tällä rahalla tietä päällystetään pohjalaismaakunnissa ensi vuonna todennäköisesti vain 150–200 kilometriä, kun tänä vuonna päästiin noin 270 kilometriin. ELY-keskuksen mukaan alueen tiestöstä rapautuu vuosittain liki 400 kilometriä.

Päällystystiet tältä vuodelta kohta valmiina

Vaasan seudulla viimeiset teiden päällystystyöt valmistuvat tämän kuun loppuun mennessä. Sen jälkeen päällystäminen jatkuu enää vain Siipyyn ja Isojoen seudulla, jossa työt saadaan valmiiksi lokakuun puoleenväliin mennessä.

Tällä viikolla päällystetään vielä Vaasan yhdystietä Kotirannan kiertoliittymän ja Gerbyn välillä ja Laihialla tehdään risteyksien päällysteiden korjaustöitä.

Lue seuraavaksi