1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Presidentit jumissa - sateet sotkivat Niinistön ja Putinin tapaamisen

Iltapäiväksi aiottu tilaisuus viivästyi useita tuntia.

Poikkeuksellisen kova sade Sotshissa ja lumisade Salehardissa sotkivat pahasti presidentti Sauli Niinistön ja presidentti Vladimir Putinin tämänpäiväisiä tapaamissuunnitelmia.

Presidenttien oli määrä käynnistää virallisesti Fortumin uusi voimalaitos Njaganissa Länsi-Siperiassa.

Iltapäiväksi aiottu tilaisuus viivästyi useita tunteja, mutta illalla laitos saatiin avattua.

Presidentti Putin joutui odottamaan sään paranemista tulevassa olympiakaupungissa Sotshissa Mustanmeren rannalla rajun sateen takia. Presidentti Sauli Niinistö puolestaan odotti isännän pääsyä Njaganiin Jekaterinburgissa, johon hän poikkesi matkallaan Njaganiin.

Njaganissa oli avajaisia odottamassa kymmeniä edustajia Suomen ja Venäjän liike-elämän huipulta ja runsaasti tiedotusvälineiden edustajia.  Avajaisilla oli tarkoitus myös juhlistaa Fortumin lähes neljän miljardin investointiohjelman etenemistä puoliväliin.

Presidenttien oli tarkoitus jatkaa matkaansa vielä tänään Njaganista Salehardiin Jamalin niemimaalle osallistuakseen kansainväliseen arktiseen kokoukseen. Salehardin lentokenttä jouduttiin kuitenkin sulkemaan lumisateen takia huomisaamuun asti.

Viivästyksestä huolimatta presidenttien odotetaan vielä yön aikana keskustelevan kahden kesken ajankohtaisista aiheista. Ohjelmassa on myös tutustuminen uuteen voimalaitokseen ja illallinen. Toistaiseksi ei tiedetä, missä presidentit yöpyvät ennen matkan jatkumista.