Kokkolan työntekijät: kaikki mukaan taloustalkoisiin

Kokkolan kaupungin pitkään aikaan ensimmäiset yt-neuvottelut päättyivät varsin laimeasti. Työntekijät ihmettelevät itse prosessin kulkua. Heillä on myös tarjota kaupungin rahapulaan aivan eri lääkkeet kuin kaupunginhallituksen puheenjohtajalla.

talous
Kuvassa kolme naista istuu toimistohuoneessa
Kalle Niskala / Yle

Runsaan 40 000 asukkaan Kokkolassa on käyty laajoja yt-neuvotteluita viimeksi viime vuosituhannella suuren työttömyyden aikaan.

Tänä vuonna neuvotteluista päätettiin juuri kesälomakauden alla. Itse neuvottelupöytään päästiin istumaan vasta elokuussa. Siksi ei ole ihme, että neuvotteluiden tuloksena ei saatu kasaan muhkeaa säästölistaa kuluvalle vuodelle.

Sen sijaan jo aiemmin päätetty talouden sopeuttamisohjelma on raapinut kasaan säätöjä hallintokunnilta vähä vähältä. Työntekijäjärjestöt esittävätkin kritiikkiä itse yt-neuvotteluiden tarpeellisuudesta. Voimat olisi voitu keskittää sopeuttamiseen sen sijaan, että aikaa on kulutettu yt-neuvotteluissa.

Ehkä olisi kuitenkin ollut hyvä, että yt:n sijaan tämä puoli vuotta olisi vain jatkettu sopeuttamista.

pääluottamusmies Irma Weckman Jyty

– Tässä neuvotteluissa on tietysti paljon oppinut. Ehkä olisi kuitenkin ollut hyvä, että yt:n sijaan tämä puoli vuotta olisi vain jatkettu sopeuttamista, kommentoi pääluottamusmies Irma Weckman Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytystä.

Säästöjä sopeuttamalla

Pääluottamusmies Päivi Maunula superista on tyytyväinen siihen, että sopeuttamisohjelman avulla kaupungin alijäämää on saatu kurottua alkuvuoden tilanteesta kasaan. Siksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veikko Laitilan (kesk.) kommentti neuvotteluiden laihasta tuloksesta harmittaa.

– Työpaikoilla mietitään ja on jo mietitty paljon, mistä enää voitaisiin säästää. Sijaiskielto on päällä ja sijaisista on pulaa, tulee lähinnä mieleen hoitajien jaksaminen ja asiakasturvallisuus, murehtii Maunula.

Sijaiskielto on päällä ja sijaisista on pulaa, tulee lähinnä mieleen hoitajien jaksaminen ja asiakasturvallisuus.

pääluottamusmies Päivi Maunula SuPer

Työntekijäjärjestöjen pääluottamusmiehet tietävät, että kaupungin työntekijät ovat jo tähän mennessä pyrkineet nipistämään menoista missä vain ovat voineet. Joku on tuonut muistiinpanopaperit kotoaan, toinen on käyttänyt töissä kaupungin kynien sijaan eri paikoista haalimiaan ilmaiskyniä, kolmas on säästänyt muovipusseissa jättämällä roskakorista pois sitä suojaavan muovipussin.

Uusi yt-kierros alkaa

Ensi vuodelle valmistellaan uutta yt-kierrosta. Nyt suunnitelmille on aikaa ja ne pyritään ottamaan huomioon budjettineuvotteluissa.

Kun kuntaliitoksen yhteydessä sovittu irtisanomisten suoja-aika vuodenvaihteessa päättyy, edes irtisanomiset eivät teoriassa ole poissuljettuja. Kukaan ei niitä ainakaan virallisesti ole ottanut esiin.

Sen sijaan lomautuksia ja lomarahoista luopumisia harkitaan varmaan, samoin vapaaehtoisia vapaita. Laskelmien mukaan Kokkolan työntekijöiden lomarahapotti on 5-6 miljoonan euron suuruinen.

Työntekijäjärjestöillä on toive siitä, että supistustoimet kohtelisivat kaikkia tasapuolisesti. Kun kaupungilla on paljon pakollisia tehtäviä, joista työntekijät eivät voi olla pois, kuka voi jättäytyä vapaaehtoiselle vapaalle ja saada siitä palkkioksi pari bonusvapaata?

– Muutama vuosi sitten oli näitä bonuslomia, joita nyt on Seinäjoella. Säästöjä ei kertynyt paljoakaan, koska kaikki eivät niitä voineet ottaa. Kun sijaisia ei saa palkata, kuka voi bonuslomille lähteä, miettii Päivi Maunula superista.

Lomautus hankala tapa

Kaupungin henkilöstöpäällikkö Boris Nygård toteaa, että lomautus säästökeinona on kaupungille hankala vaihtoehto. Vanhukset on hoidettava vanhainkodeissa ja päivähoitoa on järjestettävä.

Lomautus ei sovi kovin hyvin kuntatoimintaan. Koko henkilökuntaa ei voida noin vaan lomauttaa, koska toimintojen on jatkuttava.

Henkilöstöpäällikkö Boris Nygård

– Lomautus ei sovi kovin hyvin kuntatoimintaan. Koko henkilökuntaa ei voida noin vaan lomauttaa, koska toimintojen on jatkuttava. Laki ja ohjeistukset mitoittavat sitä, kuinka paljon henkilökuntaa on oltava paikalla. Yksityissektorilla voidaan helpommin panna lappu luukulle ja lomauttaa, toteaa Nygård.

Henkilökunta on eri yhteyksissä kertonut olevansa valmis rakenteellisiin muutoksiin, jotta säästöjä saadaan aikaan. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veikko Laitila (kesk.) kommentoi, että rakenteeseen kajoaminen tarkoittaa supistuksia.

– Minun näkökulmastani rakenteellinen muutos tarkoittaa palvelutason heikennystä, tuottavuuden parantamista ja henkilöstön vähennystä eläköitymisen kautta. Kaupunkilaisten pitää varautua siihen, että kaikkia hyviä palveluja emme pysty ylläpitämään, listaa Laitila.

Veronkorotuksia vai ei?

Rahaa siis tarvitaan lisää, mutta mistä? Henkilöst ryhmien edustajat olisivat valmiita kurottamaan omien tilipussiensa lisäksi kuntalaistenkin kukkaroon.

Taksoja ja maksuja voitaisiin heidän mielestään korottaa, mutta myös veroja, ehdottaa Irma Weckman Jytystä.

Henkilöstö on sitä mieltä, että kyllä veroprosenttia voisi nostaa. Näin koko kaupunki osallistuisi säästötalkoisiin.

pääluottamusmies Irma Weckman SuPer

– Henkilöstö on sitä mieltä, että kyllä veroprosenttia voisi nostaa. Näin koko kaupunki osallistuisi säästötalkoisiin, eivätkä vain kaupungin työntekijät.

Täysin vastakkaisella kannalla on kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veikko Laitila. Hänen mielestään Kokkola on jo maakuntakeskuksista tiukin verottaja.

– Se ei varmaan meidän ratkaisumme ole lähivuosina. Toki paineet ovat tähän valtion puolelta, mutta me emme tässä vaiheessa voi lähteä siihen. Meillä olisi sitten eväät syöty lähivuosilta, kommentoi Laitila.