Lääkäreiden siirtyminen Honkaharjuun askelta lähempänä

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta hyväksyi tiistaina terveydenhuollon avopalveluiden keskittämisen Honkaharjuun ensi keväänä. Mansikkalasta on tulossa hyvinvointi- ja sosiaaliasema.

Imatra
Honkaharjun sairaala
Yle

Terveydenhuollon avopalveluiden keskittäminen etenee Imatralla. Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta hyväksyi tiistaina avopalveluiden eli lääkäreiden vastaanoton keskittämisen Honkaharjuun ensi keväänä.

Reunaehdoksi lautakunta asetti Arto Siitosen (sd.) ehdottamana, että Mansikkalan sosiaali- ja terveysasemasta kehitetään hyvinvointi- ja sosiaaliasema. Sosiaalipalveluiden lisäksi Mansikkalassa tehtäisiin muun muassa kroonisten sairauksien rutiinitarkastuksia.

Lisäksi hyvinvointi- ja sosiaaliaseman on lautakunnan mielestä tarjottava muun muassa psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanottoja, laboratorion näytteenottoja, haavahoitoja sekä etäkonsultaatioita tai kohdennettuja lääkäripalveluja.

Imatra aikoo keskittää terveydenhuollon avovastaanotot Honkaharjuun, kun ostopalvelusopimus Attendo-yhtiön kanssa päättyy ensi helmikuun lopussa. Siirtämällä palvelut omaksi toiminnaksi kaupunki laskee säästävänsä vuositasolla noin 1,4 miljoonaa euroa.

Asia etenee vielä kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon.