Nyt tulee räntää ja kylmää – "voi yllättää kesärenkailla liikkuvat"

Lähipäivinäkin on koleaa ja tuulista. Alimmat lukemat aamulla mitattiin Kauhajoella, kolme astetta pakkasta. Kova tuuli seisottaa katamaraaniliikennettä Helsingin ja Tallinnan välillä.

sää
Kuva Liikenneviraston kelikamerasta Kuhmon Vartiuksessa.
Kuva Liikenneviraston kelikamerasta Kuhmon Vartiuksessa aamulla 25. syyskuuta.Liikennevirasto

Sää jatkuu koleana. Varhain keskiviikkoaamuna kylmimmät lukemat mitattiin Kauhajoella, missä pakkasta oli kolme astetta. Etelässä pysyttiin hädin tuskin plussan puolella.

- Kylmää on ollut. Lunta ja räntää on kelikamerakuvien perusteella tullut Kainuun ja Koillismaan suunnalla ja Pohjois-Karjalassa, kertoo Yle Uutisten meteorologi Matti Huutonen.

- Rännänroisketta on ilmassa. Isoista määristä ei ole kyse, mutta se voi yllättää kesärenkailla liikkuvat, hän huomauttaa.

Sateet painottuvat keskiviikkona aamupäivään. Myöhään illalla ja ensi yönä voi jälleen sadella Itä- ja Pohjois-Suomessa, mahdollisesti myös Keski-Suomessa.

- Lähipäivinäkin on koleaa ja tuulista.

Rajusta tuulesta on ollut haittaa meriliikenteessä. Katamaraaneilla liikennöivän Linda Linen aamuvuorot Helsingin ja Tallinnan välillä jouduttiin perumaan. Päätöstä iltapäivän lähdöistä ei vielä aamupäivällä ollut tehty.