1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Oliivinvihreä ja luumunpunainen ovat talven trendivärit

Tänä talvena ulkopukeutumisessa sekoitellaan reippaasti värejä. Kengissäkin nähdään mustan ja ruskean ohella luumunsävyä, jopa violettia.

ilmiöt
viininpunaiset kengät kaupan hyllyllä
Maria Bonnor / Yle

Tänä talvena ei tarvitse stressata sitä, että hansikkaiden ja kenkien olisi oltava samaa sävyä. Värejä voi yhdistellä hyvinkin vapaalla kädellä, kertoo muodin osastopäällikkö Kati Olkkonen-Repo Mikkelin Anttilasta.

- Ei tarvitse enää olla samanväriset kengät ja samanvärinen laukku, vaan nyt kannattaa laittaa eriväriset kengät ja laukku, pitkät hansikkaat ja paksu kaulahuivi.

- Trendikäs väriyhdistelmä voisi olla vaikka oliivinvihreää, luumunpunaista, ihanaa okrankeltaista, jotain kukkakuosia ja yksiväristä yhdisteltynä. Hyvin vapaata ja romanttista, rentoa ja vähän roisiakin on pukeutuminen, sanoo Olkkonen-Repo.

basketeita ja laukkuja kaupan hyllyllä
Maria Bonnor / Yle

Talvikenkien trendivärit ovat pääosin vanhoja tuttuja. Mustan, harmaan ja ruskean ohella nähdään kuitenkin myös luumunsävyä, jopa violettia.

- Kiilakorko on vahvasti esillä, muutenkin korkeat korot ovat tänä talvena muodikkaat. On reiluja karvavuorikenkiä, joissa karvat saa näkyä reunuksista. Jopa neulevartta näkyy. Ajanpatina on nyt in, eli patinoitunutta kenkää ei tarvitse peittää tai hävetä.

Etelä-Savossa luotetaan tuttuihin merkkeihin

Olkkonen-Revon mukaan eteläsavolaiset valitsevat talvipukeutumisessaan usein tuttua ja turvallista. Vaikka muodissa ovat korkeat korot, tullaan tänäkin talvena todennäköisesti myymään paljon Kuoma-kenkiä.

- Toinen mihin luotetaan paljon, on Reinot. Reinoja on ihan ulkokenkänäkin käytössä. Ne ovat tämänkin talven kova sana joulumarkkinoilla.

Mutta trenditkin myyvät, sillä nuorisossa on rohkeita pukeutujia.

- Virtuaalimaailma toki muuttaa ostokäyttäytymistä, kun netissä liikutaan ja blogeja tutkitaan. Sieltä tulee vinkkejä myös maailmalta, Olkkonen-Repo sanoo.

Lue seuraavaksi