Kaksi-kaksi ja lompakko pulleaksi?

Tilastollisesti katsottuna tasapeli on liigatason jalkapallon ja jääkiekon yleisin tulos. Myös veikkaajat ovat tämän huomanneet.

Kotimaa
Yksi risti kaksi, pennit miljoonaksi - mies veikkaa - jos ei veikkaa, ei voi voittaa
Yle

Jääkiekossa ja jalkapallossa kiinnostaa totta kai lopputulos. Erityisen tärkeä se tieto on vedonlyöjille, jotka kämmenet hikoillen rutistavat veikkaustositetta hyppysissään. Kaikkein useimmin tositteesta löytyvä veikattu tulos on tasapeli.

- Esimerkiksi jääkiekon SM-liigassa 2-2 tasapeli on eniten pelattu ja jalkapallon puolella 1-1 tasapeli normaalissa tasaväkisessä ottelussa. Jos kotisuosikki sattuu olemaan hieman vahvempi, veikataan tuloksia 2-0, 1-0 ja 2-1 eniten, sanoo Veikkauksen liiketoimintapäällikkö Juha-Matti Mäkilä.

- Nämä ovat selkeästi suosituimpia mutta myös todennäköisimpiä tuloksia.

Veikkauslajeissa useimmin toteutunut tulos, jolla on tullut voittoa, on 2-2, koska se on myös tilastollisesti kaikkein yleisin tulos. Jopa 8 prosenttia jääkiekon liigan otteluista päättyy 60 minuutin jälkeen kyseisiin numeroihin. Jalkapallossa reilu 10 prosenttia otteluista päättyy 1-1.

Laskutoimituksella ja tunteella

Ennakkokertoimet saattavat antaa vedonlyöjille osviittaa mille tulokselle roposensa laittaa. Kertoimet eivät kuitenkaan perustu aina konkreettiseen.

- Enemmänkin pitkävedon kerrointen laskennan pohjana täytyy tietää aika tarkkaan millaisia tuloksia on ajan mittaan tullut. Tulosvetokertoimien kohdalla me emme tilastoja hirveän tarkasti seuraa, koska sehän on muuttuvakertoiminen pelimuoto ja kertoimet muodostuvat sen mukaisesti miten ihmiset niiitä pelavat, toteaa Veikkauksen liiketoimintapäällikkö Juhu Mäkilä.

Lottoamisessa suurella osalla on jokin tietty vakiorivi, jolla pelaa kerta toisensa jälkeen. Myös jääkiekon ja jalkapallon veikkaajilla on omia pinttyneitä tapoja.

- Se mitä ihmisten kanssa olen jutellut, osoittaa että kyllä monilla on joku tietty lopputulos mitä pelaa toistuvasti, varsinkin kun kyseessä on oma suosikkijoukkue. Tällaisia tapoja ja mieltymyksiä on ihmisillä paljonkin.

Aiemmin jääkiekossa suosituin veikkaustulos ja tilastollisesti yleisin voitto oli 5-2. Mäkilän mukaan pelin muuttuessa vuosien mittaan muuttuvat oleellisesti myös tulokset.

- Maalimäärät ovat tulleet alaspäin. Nykyään peleissä tulee vain noin viisi maalia, kun ennen luku on ollut seitsemän luokkaa. 2-2 on kuitenkin SM-liigan yleisin tulos, Juha-Matti Mäkilä kuittaa.