Venäjän poliisi pidätti homoaktivisteja Moskovassa

Aktivistit osoittivat mieltään homojen oikeuksien polkemista vastaan Sotshin talviolympialaisten järjestelykomitean päämajan edustalla.

Homo-mielenosoitus

Venäjän poliisi on pidättänyt kymmenen homoaktivistia, jotka osoittivat mieltään ensi talven olympialaisten järjestelykomitean päämajan edessä Moskovassa. Aktivistit protestoivat sitä, että Venäjällä rajoitetaan homojen oikeuksia olympialaisten alla.

Osoitamme mieltä seksuaalivähemmistöjen oikeuksien loukkaamista vastaan sekä siksi, että rauhanomaiset mielenosoituksemme on kielletty Sotshissa, kertoi eräs homoaktivisti toimittajille. Lisäksi aktivistien yritys rekisteröityä homojen pride-järjestöksi Sotshissa torjuttiin.

- Tämä ei olisi kenellekään ongelma muualla maailmassa, mutta Venäjällä jostain syystä..., mielenosoittaja oli kertomassa toimittajille, kun poliisi pidätti hänet kesken lauseen, uutistoimisto Reuters kertoo.

Homoaktivistien johtaja Nikolai Aleksejev pidätettiin heti, kun hän tuli järjestelykomitean päämajaan edustalle, Reuters sanoo.

Venäjä hyväksyi kesällä lain, joka kieltää homoseksuaalisuutta koskevan tiedon levittämisen alaikäisille. Arvostelijoiden mukaan laki tarkoittaa käytännössä homojen kaikkien julkisten kokoontumisten kieltämistä.

Laki on tuohduttanut eri puolilla maailmaa ja Venäjältä on kyselty, miten se aikoo kohdella homoja Sotshin talviolympialaisten aikana. Venäjä on vakuuttanut, ettei ketään syrjitä kisoissa.