Kukonharjan ja Tattaran koulut yhä lopetusuhan alla Nakkilassa

Valtuusto poisti koulut leikkauslistalta maanantaina. Sivistysjohtajan mukaan valtuuston päätös ei kuitenkaan tarkoita, että koulujen toiminta jatkuisi ennallaan.

Kuva: Juha-Petri Kujansuu

Nakkilassa jatketaan Kukonharjan ja Tattaran koulujen lopettamissuunnitelmien valmistelua valtuuston maanantaisesta päätöksestä huolimatta.

Nakkilan valtuusto päätti alkuviikolla poistaa koulut kunnan säästöohjelmasta. Sivistysjohtaja Pekka Varheensalon mukaan tästä on tehty virheellinen päätelmä, että Kukonharja ja Tattara saisivat jatkaa entiseen tapaan.

– Ei tämä kyllä sitä tarkoita. Valtuustossa hyväksyttiin päätös, että talouden tasapainotusohjelma hyväksytään muilta osin, mutta Kukonharjan ja Tattaran koulupiirien lakkauttaminen poistetaan tasapainotuslistalta ja näiden koulupiirien lakkauttamisesta tehdään erilliset päätösehdotukset kunnanhallitukselle ja valtuustolle, Varheensalo sanoo.

Tarkoittaako tämä käytännössä, että esität jossain vaiheessa lautakunnalle koulupiirien lakkauttamista?

– Sanon tässä vaiheessa sillä tavalla, että valmistelen Kukonharjan ja Tattaran koulupiirien yhdistämistä toisiin koulupiireihin, Varheensalo toteaa.

Varheensalon mukaan koulupiirien lakkauttamista pitää edelleen harkita ja valmistelua jatkaa, koska taloustilanne on tiukka. Nakkilassa on 6000 asukasta ja 6 alakoulupiiriä, mikä on sivistysjohtajan mielestä jatkossa liikaa. Koulupiirien yhdistäminen mahdollistaa hänen mielestään hyvälaatuisen opetuksen jatkamisen Nakkilassa. Tattaran koulussa vaadittaisiin myös remonttia, jos koulupiirejä ei yhdistetä.