1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. A-studio

Halla-aho puolustuskannalle pakolaispuheistaan - kiintiö ei voi olla tabu

Perussuomalaiset ovat tehneet kirjallisen kysymyksen pakolaiskiintiön suurentamisesta. Heidän mielestään Syyriasta otettavat pakolaiset pitäisi sisällyttää nykyiseen pakolaiskiintiöön ja lisäapu pitäisi suunnata Syyrian lähiseudulle. SPR:n Kalle Löövi pitää pakolaisten auttamista velan maksuna.

Kuva: Yle

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho on sitä mieltä, ettei pakolaiskiintiö voi olla tabu, josta ei voida puhua tai josta ei voida leikata.

– Onko tällaisena aikaa perusteltua kasvattaa pakolaiskiintiötä, kun kaikilta muilta momenteilta leikataan. Ei voi olla tabuja, joihin ei kajota, Halla-aho kysyi Ylen A-studion vieraana.

Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen toimen johtaja Kalle Löövi muistutti, että auttamalla Syyrian pakolaisia Suomi itse asiassa maksaa sitä velkaa, minkä me saimme, kun meiltä oli kymmeniä tuhansia ihmisiä sotaa paossa Ruotsissa.

Löövi muistutti myös, että meille kaavaillut 300 lisäpakolaista olisivat sellaisia, jotka ovat suurimmassa hädässä ja pulassa.

Halla-ahon ja hänen puoluetovereidensa mielestä olisi tehokkaampaa auttaa ihmisiä siellä lähiseudulla kuin ottaa heitä tänne.

Kansanedustajan mielestä apu pitäisi antaa Syyrian lähialueille, jotta "ihmisten olisi helpompi muuttaa takaisin, kun tilanne alueella helpottaa."

Löövi kysyikin, että olisiko Halla-aho valmis lisäämään kehitysapua, jottei pakolaiskiintiötä tarvitsisi suurentaa.