1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lomautusuhka väistyi Lappsetin yltä

Rovaniemeläinen leikkipaikkarakentaja Lappset on ilmoittanut yt-neuvotteluidensa päättyneen. Uhkana olleita laajoja lomautuksia ei ole tulossa, yrityksestä sanotaan. Lappset Group uskoo nyt positiiviselta näyttävään loppuvuoden myyntiin sekä toimintatapojen muutokseen yrityksen sisällä.

Kotimaan uutiset
Lappsetin tehdas Rovaniemellä.
Essi Timonen / Yle

Lappset ei lähde laajoihin lomautuksiin loppuvuodesta vaan pyrkii saavuttamaan kuluvalle vuodelle asetetut tavoitteet muilla toimenpiteillä. Lappsetin toimitusjohtajan Juha Laakkosen mukaan tarkoituksena on muuttaa yrityksen toimintatapoja.

- Henkilökunta haluaa löytää parannuskeinot muualta kuin lomautuksista. Muutos on enemmänkin tekemiseen kohdistuvaa, kokonaisuus, joka ulottuu raaka-aineesta loppuasiakkaalle. Monen ihmisen työtehtävät muuttuvat erilaisiksi.

Esimerkkinä Laakkonen mainitsee suunnittelijat, jotka voivat ottaa käyttöönsä uudentyyppisen suunnittelutavan.

Myös loppuvuoden myynnin odotetaan olevan positiivinen, Juha Laakkonen sanoo. Hänen mukaan tilannetta voidaan kuitenkin joutua tarkastelemaan uudelleen pienemmässä mittakaavassa ennen seuraavan tuotantosesongin alkua.

- Tämä koskee tuotannollisia työtehtäviä, jos tilauskanta äkillisesti tipahtaa. Emme ole vielä löytäneet ratkaisua, miten näihin tilanteisiin reagoidaan, Juha Laakkonen sanoo.

Lue seuraavaksi