Marimekko-hämmennys - miten samalta nämä kuosit sinusta näyttävät?

Marimekon kuosien ympärillä kuohuu taas. Taitelija Heljä Liukko-Sundström epäilee Marimekon syksyn uutuuskankaan olevan jäljitelmän hänen työstään. Yle Uutiset kertoi keskiviikkona myös toisesta mahdollisesta Marimekko-yhdennäköisyydestä, jonka Marimekko on niin ikään kiistänyt. Marimekon mukaan kyse on todennäköisesti siitä, että hänen kankaansa on kopioitu ulkomaille. Miten samalta kuosit sinusta näyttävät?

Osallistu
Vertailu
Kuvassa vasemmalla Barcelonasta vuonna 2001 ostettu laukku, oikealla Marimekon vuonna 2003 julkaistu Hetkiä-kangas. Yle / Marimekko

Marimekko kiistää tiukasti taiteilija Heljä Liukko-Sundströmin jäljitelmä- ja peittelysyytökset. Liukko-Sundström epäilee Marimekon syksyn uutuuskangasta jäljitelmäksi omasta työstään.

Keskiviikkona Yle Uutiset kertoi toisestakin tapauksesta. Suomalaisnainen huomasi yhdennäköisyyden Barcelonasta ostamansa kassin ja vuonna 2003 ilmestyneen Marimekko-kankaan välillä. Nainen sanoo ostaneensa kassin vuonna 2001. Suunnittelija Maija Louekarin mukaan on kuitenkin todennäköistä, että hänen kangastaan on kopioitu, ei toisin päin.

Mitä mieltä sinä olet? Miten samalta nämä kuosit sinusta näyttävät? Mistä näitä yhdennäköisyyksiä nyt oikein pullahtaa?

PÄIVITYS 26.9. klo 15.05:_ Lisäsimme keskusteluartikkeliin Marimekon kommentit koskien uusinta plagiointiväitettä, josta Ylekin keskiviikkoiltana uutisoi._