1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemikaalivuotoa harjoitellaan Viinikan ratapihalla

Ratapihan läheisyydessä on runsaasti asukkaita, julkisia rakennuksia ja yrityksiä, joille jaetaan päivitetty turvallisuustiedote syksyn kuluessa.

liikenne
VR:n tavaravaunu
Antti Eintola / Yle

Tampereen Viinikan järjestelyratapihalla harjoitellaan lokakuun lopulla kemikaalivuodon varalta. Harjoitus on osa pelastussuunnitelman päivittämistä.

- Tampereen järjestelyratapiha on yksi Suomen 12:sta ratapihasta, jonka pelastussuunnitelma täytyy tarkistaa säännöllisin väliajoin, kertoo pelastuspäällikkö Esko Kautto.

VR järjestelee Viinikassa varsinkin öisin myös vaarallisia kemikaaleja sisältäviä vaunuja uusiksi junakokonaisuuksiksi. Harjoituksessa varmistetaan pelastuslaitoksen ja VR:n yhteistyön sujuvuus.

- Onnettomuusriskiähän tässä arvioidaan, ja sitä mitä voidaan ennaltaehkäistä yhdessä toiminnanharjoittajan kanssa. Miten pelastuslaitos voi varautua kalustollisesti ja harjoituksen kautta. Osa on tietenkin tämän lähiympäristön tiedottamista, kertoo pelastuspäällikkö Esko Kautto.

Asukkaat saavat kommentoida

Tampereen keskuspaloasemalla järjestetään torstai-iltana tilaisuus, jossa esimerkiksi ratapihan naapurissa asuvat voivat kommentoida pelastussuunnitelman luonnosta.

Ulkoisessa pelastussuunnitelmassa määritellään toimenpiteet, joilla onnettomuudet ja niistä aiheutuvat seuraukset voidaan rajata ja hallita mahdollisimman tehokkaasti.

Ulkoisen pelastussuunnitelman luonnos on nähtävissä Tampereen keskuspaloaseman viesti- ja johtokeskus Wivissä, Satakunnankatu 16:ssa lokakuun 10. päivään asti klo 9.00 - 19.00 sekä Pirkanmaan pelastuslaitoksen internet-sivuilla.

Lue seuraavaksi