Luvaton majoitusbisnes rehottaa Kotkassa

Yksityisasuntoja vuokrataan rakennusluvan vastaisesti Kotkassa. Tapauksia on jo vajaa kymmenen kappaletta, joista yksi on siirtynyt syyteharkintaan saakka.

Kotimaa
Nainen nukkuu peiton alla.
Seppo Sarkkinen / Yle

Luvaton majoitusbisnes on pesiytynyt Kotkaan. Kaupungissa on tällä hetkellä ainakin kahdeksan asuntoa, joissa majoitetaan ihmisiä, vaikka rakennuslupa ei salli vuokrausta.

Kolme asunnoista sijaitsee Suulisniemessä, ja ne ovat kaikki saman henkilön omistuksessa. Alahovissa, Laajakoskella, Karhuvuoressa ja Ruonalassa on kaikissa yksi asunto. Kaupunki on lähettänyt selvityspyynnöt asuntojen omistajille, mutta rakennustarkastaja Vesa Yrjösen mukaan pakkotoimiin ei ole vielä ryhdytty.

Näiden tuoreempien tapausten lisäksi Tiutisissa on pyöritetty majoitusbisnestä merenrannassa olevassa huvilassa jo viime vuoden kesästä saakka. Naapurusto on vastustanut Tiutisen luvatonta majoittamista voimakkaasti. Kaupunki kielsi toiminnan, mutta yrittäjä valitti kiellosta Kouvolan hallinto-oikeuteen, jossa asia on edelleen käsittelyssä. Asia on myös siirtynyt rikostutkinnan kautta syyteharkintaan nimikkeellä rakennusluparikkomus.

Lisäksi yksi Karhulassa toimintaa aloitellut majoittaja luopui toiminnasta viranomaisten puututtua asiaan.