Hyppää sisältöön

Kokkola nousee Woikosken ykköspaikaksi

Mäntyharjulla pääkonttoriaan pitävän Woikosken kaasutuotannosta suurin osa tapahtuu jatkossa Kokkolan suurteollisuusalueella. Ilmatislaamo valmistuu loppuvuoden aikana ja 35 miljoonan euron investointia täydentää ensi vuonna valmistuva vetytehdas.

Teollisuuskaasuja tuottavan Woikosken suurinvestoinnit Kokkolassa ovat edenneet suunnitelmien mukaan.

Ilmatislaamo hapen, typen ja argonin tuotantoon valmistuu loppuvuoden aikana. Toinen investointi, vetytehdas valmistuu ensi kesään mennessä.

Rakennustyöt työllistävät 200 henkeä vuoden aikana, ja kahden tehtaan rakentaminen maksaa 35 miljoonaa euroa. Kokkolan investoinnit tuovat 10-15 uutta työpaikkaa, ja 20 miljoonan euron liikevaihto kasvattaa yhdeksällä paikkakunnalla toimivan yhtiön liikevaihtoa kolmanneksella.

Kokkola nousee oikeastaan meidän ykköstuotantopaikaksi niin tuotannon suuruuden kuin vaativuudenkin suhteen.

– Kokkolan asema on erittäin merkittävä. Kokkola nousee oikeastaan meidän ykköstuotantopaikaksi niin tuotannon suuruuden kuin vaativuudenkin suhteen. Toinen pääpaikkahan meillä on tämä pääkonttori Woikoski, mutta volyymeissa se jää jälkeen. Meillä on jotain eksoottisia tuotantoprosesseja täällä Woikoskella kuten heliumjärjestelmä, mutta Kokkola kaiken kaikkiaan on ihan ykköspaikka meille jatkossa, kertoo Woikosken toimitusjohtaja Kalevi Korjala.

.
.