Simo Halisesta vuoden elokuvaohjaaja

Halisen palkittu elokuva Kerron sinulle kaiken on puheenvuoro suvaitsevaisuuden ja ennakkoluulottomuuden puolesta.

kulttuuri

Vuoden elokuvaohjaaja -palkinnon on saanut Simo Halinen. Palkinnon myönsi Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry torstai-iltana Helsingissä.

Palkinto myönnettiin Haliselle hänen näytelmäelokuvastaan Kerron sinulle kaiken, joka tuli ensi-iltaan vuoden alussa. Elokuvaa kuvailtiin seuraavasti:

Vuoden elokuvaohjaajaksi valitaan ohjaaja, jonka tuorein ohjaustyö on koskettava, hauska ja mukaansatempaava. Yksi kotimaisen elokuvavuoden helmistä. Se on hienosti kirjoitettu ja rytmitetty, taidolla ohjattu, ja pääosassa on kotimaisen elokuvan valtavirtaan verrattuna poikkeuksellinen naispäähenkilö. Elokuva on puheenvuoro suvaitsevaisuuden ja ennakkoluulottomuuden puolesta, joita nyt juuri pitääkin korostaa. Pelkästään elokuvan viimeinen repliikki "isä, sun meikit valuu" ansaitsee oman palkintonsa.

Suomen elokuva-alan ammattipalkinnot jaettiin Kotimaisen elokuvan viikon päättäneessä gaalassa torstaina. Palkinnon merkitystä tekijälle korostaa erityisesti se, että tunnustus tulee nimenomaan muilta kollegoilta, SELO sanoo tiedotteessaan.