Pastayhtiö Barillan toimitusjohtaja suututti homoaktivistit

Italialaiset homojen oikeuksien puolustajat kehottavat boikotoimaan maailman suurinta pastayhtiötä, koska sen toimitusjohtaja sanoi, ettei ota yhtiön mainoksiin homoperheitä.

Ulkomaat
Barillan tuotteita Saksan markkinoilla.
Barillan tuotteita Saksan markkinoilla.Rolf Vennenbernd / EPA

Maailman suurimman pastanvalmistajan Barillan toimitusjohtaja on suututtanut kommenteillaan homojen oikeuksien puolustajat, kertovat muun muassa brittilehti The Guardian ja yhdysvaltalainen USA Today. Italiassa ihmisiä on kehotettu boikotoimaan Barillan tuotteita sen jälkeen, kun toimitusjohtaja Guido Barilla sanoi, ettei ota homoperheitä Barillan mainoksiin.

Guido Barilla sanoi Italian radiossa keskiviikkoiltana, että yhtiö haluaa mainoksiinsa vain perinteisiä perheitä. Kysyttäessä, miten Barilla uskoo homoseksuaalisten kuluttajien reagoivan tähän toimitusjohtaja sanoi, että jos se ei miellytä heitä, he voivat syödä jotain muuta pastaa.

Homojen oikeuksia puolustavan Equality Italia (siirryt toiseen palveluun) -järjestön puheenjohtaja Aurelio Mancuso sanoo, että he tekevät Barillan ehdotuksen mukaisesti ja käynnistävät kaikkien yhtiön tuotteiden boikotin. Sittemmin boikottikehotukset ovat levinneet muun muassa Twitterissä.

Guido Barillo on pyytänyt kommenttiaan anteeksi.

Lähteet: Yle Uutiset