Jaakko Selin itsenäisyyspäivän juhlista: Nyt on mahdollisuus räväyttää

Muotiasiantuntija Jaakko Selinin mukaan tänä vuonna Tampere-talossa juhlittava itsenäisyyspäivän vastaanotto ei ole tylsää katsottavaa. Hänen mukaansa gaalapönötykseen voidaan palata taas ensi vuonna.

Kotimaa

Muotiasiantuntija Jaakko Selinin mukaan presidentillä on nyt tuhannen taalan paikka uudistaa itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla ei tanssita tänä vuonna ja pukukoodi on tavallista väljempi. Juhlat järjestetään Tampere-talossa.

– Tämä on tervetullut ja raikas ratkaisu. Ja hei, Tampere jees! Tämä on hienoa, että mennään maakuntaan, sanoo Selin.

Hän uskoo, että suunnittelijat pääsevät näyttämään tänä vuonna todenteolla pukuosaamistaan.

Miesten pukuetikettinä on tumma puku, mikä antaa Selinin mukaan naisille enemmän mahdollisuuksia aina pikkumustasta minihameesta nilkka- ja pohjepituisiin asuihin. Miehille tumma puku tarkoittaa joko mustaa tai tummanharmaata, mutta ei missään tapauksessa ruskeaa tai sinistä, ohjeistaa Selin.

– Hienoa, että suunnittelijat pääsevät näyttämään muutakin osaamistaan kuin silkki- ja sifonkiosastoa. Miesten puvuissa ovat mahdollisuuksina nahka, pellava ja hienosti käsitellyt villat. Miesten puvuissa saa olla hillittyjä kuvioita ja nyt olisi mahdollisuus räväyttää. Se olisi namia ja karkkia meille katsojille ja selostajille, Selin sanoo.

Hän uskoo, että tämän vuoden itsenäisyyspäivän vastaanotto ei ole missään tapauksessa tylsää katsottavaa.

– Luulen, että olemme katsoneet putkeen tuolta 1970-luvulta tätä samaa juhlakulkuetta. Nyt meillä on mahdollisuus näyttää jotakin uutta, kenties päästä lähemmäs ihmisiä. Tämä on hyvä tilaisuus virkistäytyä ja palataan ensi vuonna taas gaalapönötykseen, hän sanoo.