Työhyvinvointivinkki: Pylly ylös penkistä

Työhyvinvoinnista etsitään lääkkeitä työurien pidentämiseen ja työn tuottavuuden lisäämiseen. Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry haluaa parantaa hyvinvointia muun muassa laittamalla työntekijät liikkeelle jo työpäivän aikana. Valon valtakunnallisessa kokeilussa on mukana kolme aluetta, joista yksi on Etelä-Savo.

terveys

Lakiasiantuntija Teija Haajanen on työskennellyt pankkialalla 25 vuotta. Työ on pääasiassa istumatyötä ja pahimmillaan penkissä kuluu 90 prosenttia työajasta.

- Niska- ja hartiaongelmat, selkäongelmat ja kaikki se, mikä tällaisesta paikallaan olemisesta johtuu, niin ne on niitä tyypillisiä oireita, Suur-Savon Osuuspankissa työskentelevä Teija Haajanen luettelee.

Istumistyön vastapainoksi Haajanen harrastaa liikuntaa vapaa-ajallaan. Samalla pitkän linjan istumatyöntekijä pitää huolta myös pääkopasta.

- Kun työ on tällaista fyysisesti rasittamatonta, niin se kivasti tuulettaa päätä, kun pääsee illalla liikkumaan ja ulkoilemaan, lakiasiantuntija Teija Haajanen sanoo.

Liikettä työarkeen

Työhyvinvointiin keskitytään nyt jopa ministeriötä myöten. Työ- ja elinkeinoministeriön Työelämän kehittämisstrategiassa tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä Euroopan paras työelämä. Osa työhyvinvoinnista löytyy terveydestä. Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry etsii pilottiyrityksissä keinoja työaikaisen liikunnan lisäämiseksi. Erityisesti kohteena ovat pienet ja keskisuuret yritykset.

- Yhä enemmän on tutkimustietoa, lisääntyvää näyttöä siitä, että istuminen itsessään on itsenäinen terveyshaitta, vaikka harrastaisi kuntoliikuntaa, työyhteisöliikunnan asiantuntija Matleena Livson Valo ry:stä sanoo.

Työnantajat tukevat Suomessa työntekijän liikkumista keskimäärin noin 200 eurolla vuodessa. Asiantuntija kaipaa tukirahojen lisäksi kuitenkin muutosta perusarkeen: tulostimen voi viedä kauemmaksi ja hissin sijaan voi käyttää portaita.

- Hyvin pienillä tällaisilla arjen rutiinien muutoksilla saa liikettä päivään ikään kuin huomaamatta yllättävän paljon, kun se kertautuu päivästä toiseen, Livson toteaa.

Pilottityöpaikat testilaboratorioina

Valo ry:n Liike elämään -hankkeen tavoitteena on löytää hyvät toimintamallit liikkumisen ujuttamiseksi työn rutiineihin ja kopioida niitä eteenpäin. Pilottityöpaikoilla alkavat nyt muun muassa liikuntakirjanpito ja liikeanturimittaus, joiden tuloksia tarkastellaan ensi vuoden lopulla.

- Keräämme käytännön esimerkkejä ja sitten meillä on UKK-instituutin ja työterveyslaitoksen kanssa mittava seurantatutkimus näistä vaikutuksista, mitä saadaan aikaiseksi, työyhteisöliikunnan asiantuntija Matleena Livson Valo ry:stä kertoo.