1. yle.fi
  2. Uutiset

Lotto nähdään viimeistä kertaa Ylellä

Lottoarvonta on nähty Ylellä yli 42 vuotta. Ajanjaksoon mahtuu yli 2 200 arvontaa. Lottoarvonta esitetään lokakuusta lähtien MTV3-kanavalla.

Kotimaan uutiset
Lottoarvonta.

Lotto nähdään viimeistä kertaa Ylellä sunnuntai-iltana. Veikkauksen lottopallot ovat ehtineet pyöriä Ylen kanavilla yli 42 vuotta.

Ensimmäinen lottoarvonta nähtiin Ylellä 3.1.1971. Siitä lähtien Yle on esittänyt yli 2 200 lottoarvontaa ja Loton päävoittajia on ollut yli 3 000.

Lottolähetyksissä ruudussa on ollut myös kymmeniä virallisia valvojia, heistä tunnetuimpana Aulis Gerlander, joka toimi tehtävässä vuosina 1990 - 2005. Lottokoneita on ollut kaikkiaan neljä.

Loton, Viking Loton, Eurojackpotin ja Jokerien arvontalähetykset tuotetaan ja näytetään lokakuun alusta lähtien kaupallisella MTV3-kanavalla. Lottoarvonta nähdään ensi viikon lauantaista lähtien kanavalla Kymmenen uutisten jälkeen. Kenon ilta-arvonnat esitetään vastaisuudessakin Nelosella, mutta tuotannosta vastaa MTV3.

Veikkaus joutuu siirtämään arvonnat Yleltä, sillä Viestintäviraston mielestä Veikkauksen ja Ylen sponsorointiyhteistyö on lainvastaista.

Lue seuraavaksi