1. yle.fi
  2. Uutiset

Kauppahallin ravintolamaailman avaaminen viivästyy

Alun perin Turun kauppahallin uuden ravintolamaailman piti avautua liikkeineen syyskuussa.

kauppahallit
Kauppahalli-isäntä Heikki Samsten lupaa uuden ravintolamaailman avautuvan perjantaina.
Jouni Koutonen / Yle

Kauppahallin Linnankadun pään ravintolamaailma alkaa hahmottua. Alkuperäisestä aikataulusta on jouduttu joustamaan ja ravintolat avataan vasta 4.10.

– Kun teemme töitä tällaisessa historiallisessa kiinteistössä, niin tulee yllätyksiä todella runsaasti matkan varrella ja aikataulut venyvät näistä remonttitöistä johtuen. Vaikka ravintolamaailma avataan, remontti kuitenkin jatkuu vielä marraskuun alkupuolelle saakka, kertoo Turun kauppahalli-isäntä Heikki Samsten.

Painopiste ruoassa

Kun kauppahalli on uudistanut ilmettään, painopistettä on haluttu keskittää ruokaan. Yhtenä suurimpana muutoksena on juuri uusi ravintolamaailma.

Kauppahalli on hakenut rooliaan nimenomaan lähi- ja luomuruoasta. Ne tulevat olemaan ykkösasiamme.

Heikki Samsten

– Kauppahalli on hakenut rooliaan nimenomaan lähi- ja luomuruoasta, ja ne tulevat olemaan se meidän ykkösasia. Mutta siinä sivussa on todettu, että tämä on keskeinen paikka ja olemme halunneet antaa muutamalle käsityöläiselle pienen kolon ja mahdollisuuden toimia täällä kauppahallissa, sanoo Turun kauppahalli-isäntä Heikki Samsten.

Kauppahallissa ovat vanhoina käsityöläisyrityksinä säilyneet suutari ja ompelimo. Lisäksi matkailijoille suunnattu lahjatavarakauppa on pitänyt paikkansa.

Uudistuksista kertoo myös uusi kaikille vapaasti avoin vessa. Samsten toivoo, että WC-tilat voitaisiin myös pitää avoimina.

– Esitän toivomuksen, että tilat pysyisivät kunnossa. Ei ole mahdollista pitää vessoja kaikille avoimina, jos kolmen viikon välein niissä joudutaan tekemään peruskorjausta ilkivallan takia, painottaa Samsten.

Lue seuraavaksi