Huippusuunnittelija itsenäisyyspäivän vastaanoton pukukoodista: Ei se katastrofi ole

Muotisuunnittelija Jukka Rintala muistuttaa, että linnanjuhlia varten suunnitellut puvut ovat vain pieni osa suunnittelijan työtä.

Kotimaa

Muotisuunnittelija Jukka Rintala ei ole erityisen huolissaan siitä, että Tampereella tänä vuonna vietettävien presidentin itsenäisyyspäivän juhlien pukukoodi on muuttunut.

Lyhyeenkin juhlapukuun pätevät samat säännöt kuin pitkään pukuun, Rintala toteaa.

- Hyvä laatu, sopii kantajalleen ja on tilaisuuden mukainen, Rintala luettelee.

Rintala muistuttaa, että linnanjuhlia varten suunnitellut puvut ovat vain pieni osa suunnittelijan työtä.

- Niitä tehdään vain marraskuun ajan - ei niitä koko vuotta suunnitella. Juhlakausi muutenkin kestää syksyn, joten ei se [uusi pukukoodi] mikään katastrofi ole, hän toteaa.

"Koodi herättää varmasti ihmetystä"

Rintalan mukaan linnanjuhlilla on suuri merkitys suomalaisille pukusuunnittelijoilla lähinnä tunnettavuuden vuoksi, mutta hän muistuttaa, että juhlapukujen tekeminen on tärkeä asia myös niitä ompeleville käsityöläisille.

- Suomalaisen vaatteen tekemisen ja Suomessa tekemisen arvostus on vähentynyt viime vuosina, eikä tämä nyt ainakaan lisää sitä, Rintala sanoo.

Rintala uskoo kuitenkin, että suomalainen nainen haluaa arvostaa itsenäisyyspäivän juhlaa teettämällä sitä varten kauniin puvun, olipa pukukoodi mikä tahansa.

- Ihmetystä tämä koodi varmasti herättää sekä miehillä että naisilla; voiko hameen helma olla aivan mini vai voiko se ulottua pohkeeseen. Presidentin kanslia joutuu vastaamaan varmasti moneen kysymykseen.