Supermarketjätti veti puhallettavan homon myynnistä ja pyysi anteeksi

Brittikauppa Tescon kauppaamaa "parasta homokaveria" pidettiin loukkaavana. Tesco ja toinen supermarketketju Asda joutuivat vetämään aiemmin viikolla myynnistä mielenterveyspotilaita loukkaavat naamiaisasut.

Ulkomaat
Paras homoystävä -nimellä markkinoitu puhallettava nukke on nyt vedetty pois Tescon nettikaupasta. Puhallettavaa homoa markkinoitiin muun muassa hauskana lahjaideana yli kolmevuotiaille lapsille.
Paras homoystävä -nimellä markkinoitu puhallettava nukke on nyt vedetty pois Tescon nettikaupasta. Puhallettavaa homoa markkinoitiin muun muassa hauskana lahjaideana yli kolmevuotiaille lapsille.Tesco.com

Britannian suurin supermarketketju Tesco on joutunut pyytämään anteeksi loukkaavana pidetyn nuken myymistä. Paras homoystävä -nimellä markkinoitu puhallettava nukke on nyt vedetty pois Tescon nettikaupasta.

Puhallettavaa homoa markkinoitiin muun muassa hauskana lahjaideana yli kolmevuotiaille lapsille.

- Jos Sinkkuelämää- ja Will&Grace -sarjat ovat opettaneet meille jotakin, niin sen, että parhaat homoystävät ovat nyt "in". Vaikkei nuken omasta asusta olekaan paljon sanottavaa, niin puhallettava homobestiksesi on valmis antamaan sinulle muotivinkkejä, huomauttamaan isolta näyttävästä takamuksestasi ja vinoilemaan niille, jotka eivät käytä Jimmy Choon kenkiä, Tescon nettisivuilla maalailtiin.

Tescon edustaja pahoitteli Sky News -uutiskanavan haastattelussa tuotteen päätymistä myyntiin ja syytti siitä yhtiön sopimuskumppania. Verkkokauppa Amazonissa sama tuote on edelleen myynnissä.

Kyseessä on jo toinen Tescon verkkokauppaa koskeva kohu tällä viikolla. Torstaina Tesco ja toinen supermarketketju Asda joutuivat vetämään myynnistä mielenterveyspotilaita loukkaavat naamiaisasut. Yhtiöt pyysivät anteeksi mielenterveyspotilaat väkivaltarikollisina kuvanneita Halloween-asuja.