Kreikan äärioikeistopuolueen johtaja pidätettiin

Nikos Mihaloliakosia epäillään rikollisjärjestön perustamisesta. Pidätysmääräys on annettu kaikkiaan jopa 35 Kultaisen aamunkoiton jäsenestä.

Ulkomaat
Kultainen aamunkoitto -puolueen puheenjohtaja Nikos Mihaloliakos antaa haastattelua lehdistölle Ateenassa 13. toukokuuta 2013.
Kultainen aamunkoitto -puolueen puheenjohtaja Nikos Mihaloliakos lehdistön haastateltavana Ateenassa 13. toukokuuta 2013. Orestis Panagiotou / EPA

Kreikan äärioikeistolaisen Kultainen aamunkoitto -puolueen puheenjohtaja Nikos Mihaloliakos ja tiedottaja Ilias Kasidiaris on pidätetty. Heitä epäillään rikollisjärjestön perustamisesta.

Kreikassa on lisäksi annettu pidätysmääräys kolmesta tai neljästä Kultaisen aamunkoiton parlamentaarikosta. Nimettömien poliisilähteiden mukaan pidätysmääräys olisi annettu kaikkiaan jopa 35 Kultaisen aamunkoiton jäsenestä.

Kultaisen aamunkoiton jäsenet ovat olleet mukana lukuisissa paljon huomiota herättäneissä väkivaltarikoksissa ja hyökänneet niin maahanmuuttajia kuin vasemmistolaisiakin vastaan. Aiemmin tässä kuussa puolueen jäsen puukotti vasemmistolaisen rap-muusikon.

Lähteet: AP, Reuters, AFP