Halvat kaukolennot alkoivat yskien – Norwegian palauttaa pulmakoneen

Boeing Dreamliner tuli markkinoille ilmailuteollisuuden käänteentekijänä, mutta on osoittautunut tähän mennessä akkuoikkuilijaksi ja syttynyt tuleenkin. Halpalentoyhtiö Norwegianin tilaamat lentokoneet ovat menneet syyskuussa jo moneen kertaan rikki ja pakottaneet reittilentojen perumiseen.

Ulkomaat
Air Ethiopian -lentoyhtiön Boeing 787 Dreamliner syttyi tuleen Heathrown lentokentällä 12. heinäkuuta.
Air Ethiopian -lentoyhtiön Boeing 787 Dreamliner syttyi tuleen Heathrown lentokentällä 12. heinäkuuta. Kone oli palon aikana pysäköity, eikä siinä ollut matkustajia. Anthony Devlin / EPA

Halpalentoyhtiö Norwegianin kaukolentoja Bangkokiin ja New Yorkiin tehdään toistaiseksi vuokratulla Airbus-lentokoneella. Norwegian palauttaa uuden sukupolven Boeing Dreamliner -lentokoneensa korjattavaksi toistuvien vikojen takia.

Norwegian on aloittanut markkinoille poikkeukselliset pitkänmatkan halpalennot tänä vuonna. Toiveena on ollut vaurastua Dreamliner-lentokoneen matalilla kustannuksilla, sillä sen moottorit säästävät polttoaineessa jopa viidenneksen.

Syyskuun ajalta halpalentoyhtiön kahden lentokoneen hajoamiset lasketaan kahden käden sormin. Viat ovat pakottaneet korvaavan koneen vuokraamiseen lyhyellä varoitusajalla sekä lentojen perumisiin.

– Matkustajat ovat altistuneet liian monille myöhästymisille, sanoo Norwegianin tiedottaja Lasse Sandaker-Nielsen.

Boeingin mukaan korjaustoimet kestänevät joitakin päiviä.

Perinteisillä lentoyhtiöillä oli ensimmäiset surullisen kuuluisat Dreamliner-vaikeutensa tammikuussa, kun akkuongelmat johtivat kuukausien pituiseen maailmanlaajuiseen lentokieltoon. Heinäkuussa etiopialaislentoyhtiön Dreamliner syttyi tuleen Lontoossa Heathrow'n kentällä.

Lähteet: AP, Reuters