Hyppää sisältöön

Syyttäjä: Magneettimedian juutalaiskirjoituksissa kansallissosialistisia piirteitä

Syyttäjän mukaan tietyt ilmaisjakelulehdessä julkaistut kirjoitukset ovat olleet juutalaisvastaista propagandaa, ja niissä on ollut jopa kansallissosialistisia piirteitä. Magneettimedia-lehden päätoimittajalle Juha Kärkkäiselle vaaditaan ehdollista vankeutta ja lehteä kustantavalle tavarataloyhtiölle 90 000 euron yhteisösakkoa.

Ilmaisjakelulehti Magneettimedian päätoimittaja Juha Kärkkäinen Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa maanantaina 30. syyskuuta 2013. Kuva: Markku Ruottinen / Lehtikuva

Oikeudenkäynti ilmaisjakelulehti Magneettimedian juutalaiskirjoittelua koskevassa asiassa käynnistyi maanantaiaamuna Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa Ylivieskassa. Syyttäjä ilmoitti oikeuskäsittelyn aluksi rangaistusvaatimuksensa.

Syyttäjä vaatii Magneettimedian päätoimittajalle Juha Kärkkäiselle ehdollista vankeutta lehdessä julkaistujen juutalaiskirjoitusten takia.

Syyttäjän mukaan tietyissä Magneettimedian kirjoituksissa on loukattu juutalaisia, ja kyse on laajamittaisesta kampanjasta. Syyttäjä katsoo, että teksteissä on yhtymäkohtia kansallissosialistiseen juutalaisvastaiseen propagandaan.

Lisäksi syyttäjä vaatii lehteä kustantavalle tavarataloyhtiö J. Kärkkäiselle 90 000 euron yhteisösakkoa.

Juha Kärkkäinen ja tavarataloyhtiö Kärkkäinen kiistävät syytteet. Kärkkäisen mukaan Magneettimedian julkaisussa ei panetella tai solvata ketään, kaikkein vähiten Suomessa asuvia juutalaisia.

Kärkkäinen sanoo käyttäneensä sananvapauden ja mielipiteen julkaisun vapauttaan ja toimineensa viestin välittäjänä.

Kärkkäinen myös huomauttaa, että Magneettimediassa julkaistut tekstit ovat laajalti saatavissa monesta muustakin lähteestä.

Jutun käsittelylle on varattu käräjäoikeudessa kaksi päivää. Maanantai-iltapäivänä oikeudessa alkaa todisteiden läpikäynti.

.
.