Sotaorvot saavat oman merkin

Suomen Sodissa isän ja/tai äidin menettäneet ovat saamassa oman sotaorpo-merkin. Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) mukaan kaikille Kaatuneitten omaisten liiton sotaorporekisteriin kirjautuneille lähetetään rintamerkki sekä kopio valtiovallan sotaorvoille antamasta kunnianosoituksesta.

Kotimaa
Paula Risikko.
Paula Risikko.Jyrki Lyytikkä / YLE

Risikko luovutti kunnianosoituksen Kaatuneitten omaisten liitolle sunnuntaina Jämsässä. Kunnianosoituksen ovat allekirjoittaneet Risikko sekä pääministeri Jyrki Katainen (kok.).

Merkin kautta sotaorvot saavat Risikon mukaan sen tunnustetun aseman, mitä he ovat toivoneet.

Ei etuisuuksia

Sotaorvot on vuosia pyrkineet saamaan myös veteraanien asemaan verrattavissa olevan tunnuksen. Sen kautta he voisivat saada esimerkiksi kotiapua ja kuntoutusta veteraanien tapaan.

Risikon mukaan tällaista tunnusta valtiovalta ei voi tässä taloustilanteessa antaa. Sotaorvot eivät Risikon mukaan ole ainoa uusi ryhmä, joka hakee vastaavaa statusta.

Risikko korostaa, että Kaatuneitten omaisten liiton ensisijainen tavoite oli, että sotaorpojen asema tunnustetaan, ja se toteutuu nyt annetulla kunnianosoituksella ja sotaorpo-merkillä.