Vähävaraisia auttava Hope sai tarpeekseen väärinkäytöksistä

Köyhiä lapsiperheitä auttava Hope piti Tampereen toimipisteensä oven kiinni viime viikolla. Toiminnassa otettiin aikalisä, kun hyllyt tyhjenivät, eikä kaikkien tavarannoutajien avuntarpeesta ollut varmuutta. Nyt toiminta jatkuu ajanvarauksella.

Kotimaa
Kirsi Stenvall Hope ry:n lastenvaatehyllyjen edessä
Liisa Leinonen / Yle

Tampereen Hope ry on auttanut kahden vuoden ajan vähävaraisia perheitä ja etenkin lapsia. Lahjoitustavaroita ja -vaatteita on saanut hakea omaan tarpeeseen.

Tämän syksyn aikana tunnelma Hopen päivystyksessä kuitenkin muuttui. Sana toiminnasta kiiri ja tavaraa haettiin isolla joukolla, kuvailee tiiminvetäjä Kirsi Stenvall.

Olemme lahjoittajille velkaa sen, että apu menee juuri sinne, missä sitä eniten tarvitaan

Kirsi Stenvall

- Väkeä on ollut pitkin syksyä vähän liikaa. Kun kahden tunnin mittaisen päivystyksen aikana perheitä on ollut 70 ja väkeä kaiken kaikkiaan pari sataa, meillä on ollut tunne, että tilanne ei ole meidän käsissämme.

Viime viikolla Hopen ovet pidettiin suljettuina, kertoo Stenvall.

- Toissa viikon torstai oli kulminaatiopiste. Tänne tuli paljon uutta väkeä, joiden kanssa emme päässeet keskusteluyhteyteen kielimuurin vuoksi. Meille jäi hyvin epäselväksi, millä asialla nämä ihmiset olivat.

Toiminta perustuu luottamukseen

Kirsi Stenvallin mukaan Hopen toiminnan ydin on luottamus.

- Kun asiakas tulee tänne, hän täyttää asiakastietolomakkeen ja kertoo hieman elämäntilanteestaan. Jos me emme tiedä ihmisistä edes nimeä tai osoitetietoja, emme voi olla varmoja siitä, että ihmiset ovat oikealla asialla.

- Olemme lahjoittajille velkaa sen, että apu menee juuri sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

Nyt yhdistyksen päivystys on jälleen auki, mutta asiointi edellyttää ennakkoilmoittautumista ja ajanvarausta sähköpostilla.