Syyttäjä aikoo valittaa Wincapita-päätöksestä

Syyttäjä aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Hovioikeus kumosi viime viikolla Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden ratkaisun, jonka mukaan sijoitusklubi Wincapitaan sijoittaneet joutuvat maksamaan valtiolle rikoshyötynä 200 000 euron korvaukset.

Kotimaa
Hannu Kailajärvi
Yle

Kihlakunnansyyttäjä Tero Vauhkonen pitää hovioikeuden päätöstä kummallisena ja kertoo, että asiaan haetaan valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Hovioikeuden mukaan osa rahaliikenteestä oli laillista, eikä korvauksia näin ollen tarvitse maksaa. Päätöksen mukaan syyttäjät eivät voineet esittää selvitystä siitä, missä määrin valittajien varat ovat kertyneet rikoksen tuottamasta taloudellisesta hyödystä.

Vauhkonen on päinvastaista mieltä. Hänen mukaan kaikki Wincapitan rahavirrat olivat laittomia.

- Valuuttakaupan osalta on riidattomasti todettu, että oikeaa kauppaa ei ole käyty. Urheiluvedonlyöntiä on käyty klubin alkuaikoina, mutta se on ollut raskaasti tappiollista. Klubilla ei ole ollut omia rahanlähteitä, eli oikeita tuotteita ei ole myyty eikä tuotettu.

Syyttäjällä on kaksi kuukautta aikaa toimittaa valituslupahakemus korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Asiasta kertoi maanantaina Savon Sanomat.

Myös Vaasan hovioikeus on tekemässä päätöksen Wincapita-asiassa syksyn aikana. KORJATTU 30.9.2013 klo 14:30 korkein hallinto-oikeus korkeimmaksi oikeudeksi