SAK kummastelee Hautalan Finnair-kommentteja

SAK:n työ- ja elinkeinojohtajan mielestä Hautalan pitäisi vaihteeksi kiinnittää huomiota johdon palkkioihin ja etuihin. Hautala kehotti eilen Yle Uutisissa Finnairin työntekijöitä tinkimään eduistaan.

politiikka

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen kummastelee omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Heidi Hautalan (vihr.) kommentteja lentoyhtiö Finnairista. Hautala kehotti eilen Yle Uutisten haastattelussa Finnairin työntekijöitä tinkimään eduistaan vaikeassa taloustilanteessa.

Tukiaisen mielestä Hautalan pitäisi vaihteeksi kiinnittää huomiota Finnairin johdon palkkioihin ja etuihin.

- Lentoemännät ja stuertit ovat tehneet Finnairin kanssa useita säästösopimuksia, jotka ovat vähentäneet yhtiön kuluja kymmenillä miljoonilla euroilla. Henkilökunta ei voi loputtomiin joustaa, hän sanoi.

Tukiainen toivoo Hautalan puuttuvan omistajaohjausministerinä myös siihen, että Finnair on tiettävästi kouluttamassa espanjalaista matkustamohenkilökuntaa rikkurityövoimaksi mahdollisen lakon varalle.

Finnairin matkustamohenkilökunta neuvottelee parhaillaan uudesta työehtosopimuksesta. Nykyinen sopimus päättyy lokakuun lopussa.