1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Mikkelin kaupunginorkesteri ehdolla Latin Grammy Awardin saajaksi

Kapellimestari José Serebrierin johdolla äänitetty Adagio-levy on nimetty 1600 äänitteen joukosta yhdeksi viidestä ehdokkaasta kilpailemaan Latin Grammy Award -palkinnosta vuoden parhaan klassisen levyn kategoriassa.

kulttuuri
José Serebrier
Mikkelin kaupunginorkesterin levy on mukana kilpailussa kapellimestari José Serebrierin latinalaisamerikkalaisen taustan vuoksi. José Serebrier

Latin Grammy Award -palkinnot myöntää yhdysvaltalainen musiikki- ja äänilevyalan ammattilaisten organisaatio National Academy of Recording Arts and Sciences. Sama organisaatio myöntää vuosittain myös musiikkiteollisuuden merkittävimpiin huomionosoituksiin lukeutuvat Grammy-palkinnot.

- Kyllä tämä on merkittävä tunnustus. Kuulimme itsekin tästä viime viikolla ja tämä tuli meillekin täytenä yllätyksenä, maiskuttelee Mikkelin kaupunginorkesterin intendentti Nikke Isomöttönen.

Vuodesta 2000 jaetut Latin Grammy Award -palkinnot myönnetään Latinalaisen Amerikan kielialuetta ja kulttuuria edustaville taiteilijoille. Mikkelin kaupunginorkesterin levy on mukana kilpailussa kapellimestari Serebrierin latinalaisamerikkalaisen taustan vuoksi.

- Hän on erittäin aktiivinen levyttäjä ja hänellä on merkittävä asema levyteollisuudessa. Jokainen tietysti ymmärtää, että olemme mukana hänen vuokseen mutta täytyy tässä olla laatuakin mukana, pohtii Isomöttönen.

Uruguaylaissyntyisen Serebrierin ura alkoi legendaarisen kapellimestari Leopold Stokowskin assistenttina, ja nykyään hänet tunnetaan erityisesti mittavasta levytystuotannostaan maailman johtavien orkesterien kanssa. Hän on saanut vuosikymmeniä kestäneen kapellimestari- ja säveltäjänuransa aikana useita Grammy-palkintoja ja kymmeniä Grammy-ehdokkuuksia.

Viime vuosina Serebrier on vieraillut johtamassa Mikkelin kaupunginorkesteria toistuvasti.

Mikkelin kaupunginorkesteri on 12 jousisoittajan muodostama ammattiorkesteri, jonka viimeaikaisiin saavutuksiin lukeutuvat mm. kutsuesiintymiset Great Mountains -musiikkifestivaalilla Etelä-Koreassa kesällä 2013. Orkesterin ylikapellimestarina on syksystä 2012 toiminut Sasha Mäkilä.

Latin Grammy Award -palkinnosta äänestää 22 000 musiikkialan ammattilaista, ja palkinnot myönnetään Las Vegasissa 21.11.2013.

Lue seuraavaksi