Marimekko reagoi kopiokohuun - alkaako tästä nyt uusi aika?

Marimekko reagoi maanantaina jo pitkään yhtiön ympärillä velloneeseen plagiointikeskusteluun. Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila kertoi STT:lle, että yhtiö ei enää jatka yhteistyötä Metsänväki-kuosin kopioineen Kristiina Isolan kanssa. Samalla Ihamuotila pyysi Yle Uutisten haastattelussa kuluttajilta armoa. Mitä mieltä olet, alkaako tästä Marimekon uusi aika?

Osallistu
Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila kertoi yhtiön tuloksesta 31. tammikuuta 2013.
Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila kuvattuna 31. tammikuuta 2013. Ihamuotilan mukaan on erittäin tärkeää, että suunnittelijat kertovat avoimesti, mistä ovat töihinsä inspiraation saaneet. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Marimekko on kevään jälkeen toistuvasti joutunut kopiointisyytteiden kohteeksi.

Kristiina Isola myönsi toukokuussa kopioineensa työssään ukrainalaisen taiteilijan Maria Primatšenkon työtä. Kesällä kiisteltiin suunnittelija Teresa Moorhousen suunnittelemasta Isoisän puutarha -kuosista.

Viime viikolla taas kävi ilmi, että Maija Louekarin Hetkiä-kuosin inspiraationa on käytetty valokuvaaja Markus Lepon vuonna 1966 ottamaa kuvaa Helsingistä.

Marimekon toimitusjohtajan Mika Ihamuotilan mukaan Marimekko ei ole tehnyt mitään väärää kopiointikohujen aikana. Hän kuitenkin sanoo, että jatkossa Marimekko tarkistaa entistä tiukemmin, ettei tulevissa suunnitelmissa ole ongelmia.

Onko Marimekko tehnyt nyt sen mitä on voinut? Jos ei, mitä Marimekon pitäisi mielestäsi tehdä, jotta kuluttajien luottamus maineikkaaseen brändiin pysyy jatkossakin vahvana?

Alkaako tästä Marimekon uusi aika?