1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nuorille nyt

Riku Niemisen debyyttiohjaus nostaa nuoret lavalle

CHOICE-musikaalin harjoituksista heijastuu laulua, hyvää meininkiä ja menoa. Logomon lavalle tulee lokakuussa astelemaan ammattinäyttelijöiden lisäksi kolmekymmentä alueen nuorta.

Choice-musikaalin harjoitukset Kuva: Sami Tammi / Yle

CHOICE-musikaali perustuu turkulaisten nuorten ajatuksiin ja kokemuksiin. Musikaalissa on muun muassa maahanmuuttotaustaisia nuoria Turun eri lähiöistä. Musikaali on Bass Society Turku -hankkeen loppuhuipennus.

Projekti on nuorisoasiainkeskuksen ja Linnateatterin yhteistyö, johon etsittiin syrjäytymisvaarassa olleita nuoria. Nuorille tarjottiin omaehtoista tekemistä työpajoissa, joissa aiheena olivat katukulttuurin eri lajit. Nuoret työskentelivät pajoissa puolen vuoden ajan ja he saivat ohjausta ammattilaisilta.

Näyttelijätyöpajaan lähtenyt Veronica Haarala on harrastanut näyttelemistä pienestä pitäen. Nyt Haarala kertoo olevansa entistä varmempi tulevaisuuden ammatistaan.

- Nyt näkee miten ammattilaiset toimivat. Tämä ei ole periaatteessa vaan harrastajateatteria, vaan nyt näkee ammattimaista näkökulmaa enemmän. Kaikki tämä vahvistaa sen, että tätä minä haluan tehdä tulevaisuudessakin, Haarala kertoo.

Musikaali on Riku Niemisen ensimmäinen ohjaustyö. Nieminen kertoo, ettei voinut sanoa ei, kun hän ensimmäisen kerran kuuli Bass Society Turusta.

Tunnistan itseni näissä teksteissä olevista nuorista ja haluan tehdä töitä näiden nuorten kanssa

Riku Nieminen

- Olin 14-vuotiaana hoppihousuihin pukeutuva nuori ja mulla ei ehkä ollut oikein suuntaa elämälle. Aloitin silloin harrastajateatterissa ja löysin siitä oman juttuni.

- Tunnistan itseni näissä teksteissä olevista henkilöistä ja haluan tehdä töitä näiden nuorten kanssa, Nieminen kertoo.

Musikaali saa ensi-iltansa Logomossa 29.10.